Мярката зелен билет за борба с мръсния въздух е дала

...
Мярката зелен билет за борба с мръсния въздух е дала
Коментари Харесай

Зеленият билет се е оказал ефективен в София

Мярката " зелен билет " за битка с мръсния въздух е дала своя резултат - от нея са се възползвали 30 000 души, съобщи пред Българска национална телевизия заместник-кметът на София Евгени Крусев.
Около половината от тях са " нови пасажери ", които главно те са пътували с метрото.

Във връзка с дефицита на " зелени билети " той изясни, че когато са свършвали, денем са били зареждани контролно.

" Имахме задачата да снабдим над 500 транспортни средства, както и стационарни пунктове в София, на някои места бяха свършили и са зареждани контролно денем. " - разяснява Крусев.

Той разясни, че за замърсяване на въздуха се осведоми през интернет страницата на Столичната община, както и по електрическите таблата на спирките, посредством медиите и обществените мрежи.

Той означи, че в битката със нечистия въздух се включват и транспортните средства на общината.

Заместник-кметът на София увери, че всички нови транспортни средства на градския превоз се движат или с природен газ, или с електричество.

" Не купуваме дизелови рейсове, обновяването на автобусния парк тече с цялостна мощ. 160 нови транспортни средства следва да се закупят. Засега има към 200 дизелови рейса по отдалечени линии, следва да бъдат и отстранени, само че не се знае какъв е срокът. " - уточни той.

Предстоят реконструкции на паркове, както и озеленяване в " Младост " и " Западен парк ". Залагат се и средства за озеленяване и на междублокови пространства, акцентира Крусев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР