Мярката за забрана за паркиране в платените зони (както синя,

...
Мярката за забрана за паркиране в платените зони (както синя,
Коментари Харесай

Зеленият билет ще се продава по време на забраната за синята и зелената зона

Мярката за възбрана за паркиране в платените зони (както синя, по този начин и зелена) да влиза в действие по едно и също време с въвеждането на така наречен „ зелен билет “.
Това реши комисията по околна среда към Столичния общински съвет по време на днешното си съвещание.
Общинските съветници се аргументираха, че откакто ползват рестриктивния акт за възбрана на паркирането, е редно жителите да бъдат обезщетени с по-ниска цена за пътешестване в градския превоз.

Окончателното гласоподаване на механизма от оперативни ограничения за възстановяване на качеството на атмосферния въздух обаче следва на съвещанието на общинския съвет този четвъртък (25 януари).

Документът предстои на допълнение през идващите месеци.

Въвеждането на съответните ограничения ще става и при планирани, и при осъществени стойности за превишение от най-малко 2 от измервателните станции.

Критика към системата за ранно уведомяване бе отправена от страна на няколко екологични и цивилен организации.

Диана Димитрова от съдружие „ Горичка “ прикани да се сътвори механизъм за обществено уведомяване на съответните ограничения, които да намерят място в медиите, а освен на уеб страницата на Столичната община. Тя счита също, че дейностите за възстановяване на качеството на въздуха са за централната градска част, което е дискриминационно по отношение на останалите столични региони.

Председателят на комисията по околна среда Лорита Радева съобщи, че поддържа разпространяването на потребни препоръки към жителите от страна на медиите.
Още детайлности чуйте в репортажа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР