Мярката за ограничаване на скоростта в някои части на София

...
Мярката за ограничаване на скоростта в някои части на София
Коментари Харесай

Владимир Тодоров: Ограничението на скоростта до 30 км/ч да се въведе в жилищните зони, не по големите булеварди

Мярката за ограничение на скоростта в някои елементи на София е добра, само че не въведена по този метод. Това сподели за Нова телевизия Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

„ Нелогично е ограничаването да важи за огромните столични булеварди. По-разумно би било понижение на скоростта да има в жилищните региони. Зоната не трябва да бъде в идеални градски център, където трафикът е претрупан, надлежно и скоростта е по-малка. По-важното е такова ограничаване да има в жилищните региони. Необходим е по-широк разбор на местата с централизация на ПТП с пешеходци, а това са точно жилищните квартали на града. Трябваше да има и по-голямо разискване с експертен състав, ние имахме някои оферти, които можехме да реализираме”, добави още Владимир Тодоров.

„ Въвежда се по четири лентови булеварди, като вечер, когато няма трафик, водачите ще би трябвало да карат с 30 километра в част. Това е нелогично и неекосъобразно. Ако се цели различен резултат с тази мярка, не такава за пътната сигурност, можеше да се случи с други подходи. Въвеждайки тази мярка за центъра на София няма да има стремежи резултат с ограничение на ПТП”, сподели Тодоров.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР