Мярката за ограничаване на повишаването на цените в Гърция за

...
Мярката за ограничаване на повишаването на цените в Гърция за
Коментари Харесай

Таван на цените на 50 основни хранителни продукти в Гърция

Мярката за ограничение на повишението на цените в Гърция за към 50 съществени хранителни продукта ще влезе в действие до края на октомври, съобщи министърът на развиването и вложенията Адонис Георгиадис пред телевизия SKAI.

По-рано през седмицата супермаркетите в Гърция се ангажираха да показват " кошница " от 50 разнообразни продукта, нужни за живота на едно домакинство, за които ще се стремят да лимитират всяко нарастване на цените.

Това заричане беше направено по време на среща на министър Георгиадис с представители на супермаркети и търговци на дребно на храни.

Георгиадис съобщи, че идната седмица ще се срещне с представители на хранителната индустрия, с цел да потърси сходно съглашение. Той също по този начин е отбелязал, че на срещата не е било обсъждано " заледяване " на цените и е подчертал, че всяка компания ще организира лична политика във връзка с цените: " Ние не нарушаваме разпоредбите на лоялната конкуренция. Това е нещо, което в никакъв случай не бихме създали ", добави той.

Министърът също по този начин означи, че мярката ще остане в действие, до момента в който трае рецесията с повишението на цените, и че съответните органи ще следят цените на всеки две седмици, съобщи Агенция " Фокус ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР