Мярката за настаняването на украинските бежанци в хотели се продължава

...
Мярката за настаняването на украинските бежанци в хотели се продължава
Коментари Харесай

Програмата за настаняването на украинските бежанци в хотели продължава и през октомври

Мярката за настаняването на украинските бежанци в хотели се продължава до 31 октомври . Това ще бъде финалът на програмата. Това съобщи пред БНР служебният министър на туризма Илин Димитров.

По думите му това ще е последното удължение на програмата. Той изрази вяра, че в бъдеще ще има нова стратегия, която да интегрира бежанците в обществената система.

" Това са европейски пари, ние изплащаме регулярно всяка седмица средства по тази стратегия, доста е комплициран механизмът на погашение, 32 стъпки има преди да бъде платена една сума, което лишава най-малко 15 дни, в първата стратегия е имало софтуерен проблем, огромна част от нощувките не се виждат, има над 900 тъжби, ще бъде отворена мярката, ще се внесат корекциите и всичко ще бъде изплатено. Тази седмица ще бъдат импортирани финалните заплащания за юни и юли, те ще бъдат изчистени. Много малко нарушавания са открити, които са основно в дублажа ", добави Илин Димитров.

Служебният министър направи и коментар за туристическия сезон. Той уточни, че летният сезон и бил добър. По думите му над 3.3 млн. души са почивали в България , както на морето, по този начин и в планината.

Зимният сезон върви добре, смени се методът на рекламиране - с публицисти, инфлуенсъри, посланици. Разчита се главно на близкия пазар, записванията от Обединеното кралство вървят добре, има 30-процентен растеж, сподели още Илин Димитров.
 Допълнителни 14.5 млн. лева даде служебното държавно управление на Министерството на туризма
Допълнителни 14.5 млн. лева даде служебното държавно управление на Министерството на туризма

Парите са за коронавирус ограниченията и настаняването на украински бежанци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР