Мярката за купуване на гориво с 25 стотинки отстъпка за

...
Мярката за купуване на гориво с 25 стотинки отстъпка за
Коментари Харесай

Отстъпката за горивата от 25 ст. остава и след Нова година

Мярката за пазаруване на гориво с 25 стотинки отстъпка за всички физически лица ще продължи да работи и идната година. Това разгласи пред бТВ тази сутрин служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

Известно е, че до момента Стоянов споделяше мнение да остане помощта за бизнес клиентите за тока и през новата 2023 година, само че бекатегоричен компенсацията върху елементарен бензин, дизел и газ да отпадне незабавно след Новагодина.

Според Стоянов до през днешния ден отсъпката не била обществено обективна,а в предаването „ Защо, господин министър? “ той даже я назова „ лобистка “.

Разликата е, че тя към този момент ще се финансира от свъхпечалбата на „ Лукойл “, а не от държавния бюджет, посочи министърът. Той подсети, че „ Лукойл “ внесе към този момент 90 млн. лева предплатен налог.

Работим в бъдеще тази мярка да е ориентирана към най-уязвимите групи – хората с по-ниски приходи, и към ограничения за обезщетения за публичен превоз, само че те още не са направени, посочи Стоянов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР