Мярката в помощ на гражданите за покупка на гориво от

...
Мярката в помощ на гражданите за покупка на гориво от
Коментари Харесай

Бюджетът е приет. Отстъпката от 25 ст. на литър гориво отпада 

Мярката в помощ на жителите за покупка на гориво от 25 стотинки на литър се приключва от Нова година, въпреки единствено до преди два дни всички да бяха уверени, че тя ще бъде продължена.

Днес депутатите в Народното събрание отхвърлиха предлагането на " Продължаваме промяната " за продължаването на отстъпката и през януари на 2023 година. Това стана по време на приемането на удължаващия закон за действието на бюджет 2022 и през идната година, което е към този момент дефинитивно. 

На процедура без мярката да е написана в закона за хазната, тя няма по какъв начин да бъде финансирана през бюджета. Служебната министърка Росица Велкова разгласи, че не може да се трансферира топката на Министерски съвет. В последна сметка обаче болшинството просто отхвърли да гласоподава текстовете. Трябва да се има поради, че на първо четене обаче през вчерашния ден сполучливо мина предлагането на ГЕРБ да се начисли ново облагане на рафинерията на " Лукойл ", от което съгласно партията ще може да се акумулира нова помощ за жителите от към 1 лев на литър гориво. Тя няма потребност да бъде записвана в бюджета, тъй като ще минава през фонд " Сигурност на електроенергийната система ". 

Иначе - големите нови разходни текстове, които бяха препоръчани от Българска социалистическа партия и Политическа партия, не минаха, тъй като болшинството ги счета за неприемливи. Именно тъй като това е единствено удължаващ закон и не трябва да трансформира главните параметри. Така отпаднаха концепциите за нарастване на пенсии, доста по-висока работна заплата, повишен оптимален застрахователен приход. 

Очаквайте детайлности!
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР