Мярката предложена от финансовото министерство се опитва да ни превърне

...
Мярката предложена от финансовото министерство се опитва да ни превърне
Коментари Харесай

Любомир Дацов за предложението на Василев: Последните години се опитват да не превърнат в доносници

„ Мярката препоръчана от финансовото министерство се пробва да ни трансформира в общество на доносници, това е линия която се пробват да прокарват последните години. Аналогиите са с 6-то ръководство на Държавна сигурност, които са работили на този принцип. Това е културен вододел. Какви желаеме да бъдем и по какъв начин желаеме да живеем. Ти да стимулираш доносничеството е обидно “. Това разяснява пред Нова нюз финансовият специалист и някогашен зам.-министър Любомир Дацов.

Повод за неговия коментар е предлагането на финансовото министерство, Национална агенция за приходите и Асен Василев, че всеки който заяви за укриване на налози ще получи парична премия, % от укритата сума. Условието обаче е, че доносът ще би трябвало да бъде потвърден с документи.

Дацов е безапелационен, че сходна мярка няма да донесе никакъв фискален резултат. Той е на мнение, че това е измислено от някой пиар, с цел да провокира спор, само че не и от финансист от министерството.

„ Избирателите би трябвало доста деликатно да преценят и да мислят, кого избират и да гледат кои политици поставят сходно предложение на масата “, съобщи специалистът.  

Дацов е на мнение, че по този метод ще се смачка светлия бизнес, главно фирмите които укриват налози са в сивия бранш. Това не е мярка за сивия бранш, това което се крие е да се спести от осигуровки, което е със единодушието на служащите.

По думите му сходна информация може да бъде дадена само от счетоводителя, тъй като такава информация се държи само там. Всички други сигнали биха били дреболии. Освен тях може да бъде висшия мениджмънт, което пък може да стане за почистване на сметки.   
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР