Мярката на правителството да поеме 60% от заплатите на работниците

...
Мярката на правителството да поеме 60% от заплатите на работниците
Коментари Харесай

Любомир Дацов изостря вниманието върху механизмите за подкрепа на бизнеса

Мярката на държавното управление да поеме 60% от заплатите на служащите в засегнатите от рецесията поради ковид е вярна и задоволителна , само че е значим механизмът, по който се разпределя тази поддръжка. Това е безспорна съответна мярка, това е главната мярка в множеството Европейски страни . Това сподели финансистът и икономист Любомир Дацов в ефира на Нова телевизия.

Той напомни, че тази мярка е била в основата във възобновяване на Германия след рецесията 2008 - 2009 година и посъветва държавното управление да види и почерпи от немския механизъм.

Припомняме, че държавното управление разгласи мярката съвсем незабавно след оповестяването на изключително състояние на 13 март поради разпространяването на ковид.

Дацов разяснява, че най-важното, което България може да направи в тази наранена конюнктура е да се влага в опазването на здравето за битката с ковид, както и да се резервират работните места.

Дацов даде за образец 2009 и 2014 години като най-положително стопански години през последните 20 години . Той почерта, че хората не би трябвало да изпадат в суматоха поради ковид.

Любомир Дацов се намира в Испания, страна, в която има доста повече инфектирани, само че все пак нервността там е доста по-малка, в сравнение с в България. Дацов добави, че посланията, които се изпращат в Испания са доста по-различни от тези в България.

" Испанците се пробват да изпратят послания на хората да бъдат щастливи ", добави още Дацов и изясни, че се залага доста повече на просветителни и разяснителни акции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР