Мярката ми за неотклонение „задържане под домашен арест беше снета

...
Мярката ми за неотклонение „задържане под домашен арест беше снета
Коментари Харесай

Бившият шеф на разузнаването Кирчо Киров отново е с парична гаранция

Мярката ми за неотклонение „ задържане под домакински арест " беше снета и сменена с парична гаранция. Всъщност по този метод съм свободен човек. Това сподели за Агенция Фокус ген. Кирчо Киров, някогашен началник на Националната разследваща работа в интервала 2002-2012 година
„ Причините, заради които мярката беше анулирана е, че аз и моята отбрана предоставихме на Военно-апелативния съд документи за усложнено здравословно положение, както и да ми бъде предоставяна опция да сготвям отбраната си по другите каузи. Съдът самичък оцени съвършеното ми процесуално държание в изискванията на домакински арест ", сподели още Киров.
На 22 януари Софийският боен съд наложи на генерал-лейтенант Киров присъда от 15 години отнемане от независимост и конфискация на половината от притежаваното му имущество, като по този метод завиши наказването му - на първа инстанция той бе наказан на 10 година затвор.
Магистратите го признаха за отговорен за това, че от 2007 до 2011 година, в съучастничество със собствен зависещ шеф отдел е присвоил от бюджета на службата евро и щатски долари в изключително огромни размери, равняващи се на повече от 5,1 милиона лв.. Случаят е дипломиран като изключително тежък.
Поради тежестта на осъщественото закононарушение и размера на наложеното наказване, със свое определение в средата на февруари т.г. военноапелативните съдии решиха, че съществува заплаха подсъдимият да се укрие и промениха мярката му за неотклонение от " парична гаранция " на " домакински арест ".
От самото начало на делото ген. Киров твърди, че е безпричинно упрекнат и не е присвоил нито лев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР