Мярката е залегнала в нова държавна програма, наречена Цифрова икономика

...
Мярката е залегнала в нова държавна програма, наречена Цифрова икономика
Коментари Харесай

Задължават руските компании да застраховат персоналните данни

Мярката е залегнала в нова държавна стратегия, наречена " Цифрова стопанска система "

Властите в Русия имат намерение да задължат фирмите в страната да застраховат рисковете от приключване на персонални данни или да имат финансова гаранция ако персонална информация се окаже в ръцете на злоумишленици.
Мярката е написана в нова стратегия, наречена " Цифрова стопанска система ", направена от две министерства – на финансите и на информацията и всеобщите връзки, както и на Федералната работа по контрол в областта на известията, осведомителните технологии и всеобщите връзки (Роскомнадзор). Все още не е ясно по какъв начин тъкмо предлаганата застраховка ще прави оценка загубите от приключване на данни и по какъв метод ще бъде определян отговорния, защото с едни и същи данни постоянно разполагат няколко компании, написа " Ведомости ".
Очаква се програмата да засегне доста браншове: от онлайн-магазините до банките. Вероятно използването на наредбата ще докара до нови разноски, които от своя страна ще усилят себестойността на услугите. Рано е обаче да се разяснява точният размер на повишаването им.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР