Мярката 60/40“ ще подпомогне бизнеса, повече фирми ще се възползватПромените

...
Мярката 60/40“ ще подпомогне бизнеса, повече фирми ще се възползватПромените
Коментари Харесай

Хърсев: Не съветвам да се обменят спестявания в други валути

Мярката „ 60/40 “ ще подкрепи бизнеса, повече компании ще се възползват
Промените „ 60/40 “ в действителност стават мярка, която ще подкрепи бизнеса, в случай че страната поеме и осигуровките, а не както беше до момента сума, върху която работодателят ще заплаща осигуровки. Това разяснява пред bTV финансистът Емил Хърсев. По думите му повече компании ще се възползват от мярката и ще запазят личния състав си.

Според него 10 милиарда лв. ще са задоволителни, с цел да излезем от рецесията поради ковид въпреки и да не се знае какъв брой ще продължи тя.

Не поучава да обръщаме в други валути спестяванията си. „ Левът е преобезпечен с наличия в запаса на Валутния ръб с евро. Няма никаква причина да се вършат тези трансформации ", изясни Хърсев.

Трябва да се погрижим за потенциала на българската стопанска система, освен за ликвидността. Необходимо е да се включат финансови принадлежности, рекапитализации на компаниите и да се възвърне финансовото им състояние в дълъг период, а с заеми това не става “. Това разяснява финансистът във връзка отпущането на безлихвени заеми.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР