Мярката 60/40 ще бъде удължена до края на годината, като

...
Мярката 60/40 ще бъде удължена до края на годината, като
Коментари Харесай

60 на 40 може да продължи и догодина

Мярката 60/40 ще бъде удължена до края на годината, като има и разновидности да продължи и през идната година, разгласи Марияна Николова, вицепремиер и министър на туризма в ефира на Българска национална телевизия. Има логичност в тази мярка и тя е опазване на служащите и поддръжка на бизнеса, означи Марияна Николова. " Бизнесът сега най-силно усети резултата от тази мярка и поддръжката на страната ", съобщи вицепремиерът.

За бранш туризъм тази мярка се трансформира в 80/20 с спомагателната помощ от 290 лева, която се дава, и това разрешава да се резервира заетостта в изискванията на тежката зима, която следва в изискванията на икономическа рецесия и пандемия. Тенденцията е да се резервира равнището на безработица. В бранш " Туризъм " за първото полугодие има 5% понижение на безработните, сподели Марияна Николова.

От рецесията най-пострадалите са в туризма със спад от 30.1%, превоза - 18.2% и 15.7% - преработвателната индустрия.

Тази година над 900 000 българи са посетили нашето Черноморие, общият брой визити в страната е 2 700 000 българи и 1 100 000 чужденци, в Албена и Златни пясъци се е почувствал най-остро спадът от туристи от други страни. " Но ние видяхме и взрив на туристи по Южното Черноморие, както и взрив на СПА курортите ", означи Марияна Николова. По думите ѝ в тези нови условия единствено най-гъвкавите в бизнеса ще оцелеят, тези, които ползват нетрадиционни практики. И още веднъж акцентира на защитните ограничения.

" Тази година ще има ски сезон, само че би трябвало да се съблюдават съответните инструкции за сигурност и яловост ", безапелационна беше Марияна Николова.

Според министъра на туризма хората търсят по-малки места за настаняване, с повече отдалеченост и туризмът се приспособява към това. Очаква се непознатите туристи да са най-вече от балканските страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР