„Мярката 60/40 на практика работи от вторник следобед. За тези

...
„Мярката 60/40 на практика работи от вторник следобед. За тези
Коментари Харесай

Сачева: Работим по мерки, които ще помогнат на бизнеса след края на извънредното положение

„ Мярката 60/40 на процедура работи от вторник следобяд. За тези няколко дни са подадени 344 заявки за към 4500 чиновници. Рано е още да се каже дали би трябвало нещо да се трансформира и какво тъкмо. Това е незабавна мярка и тя е лимитирана. Работи се и по други ограничения, тъй като след края на изключителното състояние бизнесът ще има потребност от нови благоприятни условия, с цел да се вдигне бързо на крака”. Това сподели в ефира на „ Събуди се” общественият министър Деница Сачева.
Тя добави, че управляващите работят и по съответни ограничения, свързани със самонаетите лица. „ Една от вариантите е изтегляне на безлихвен заем, само че мислим и за директни заплащания към тези хора. А заемите до 1500 лв., които могат да бъдат изтеглени, ще се подсигуряват от страната. Целта е да останат действителни пари у хората, а не с въпросните средства да се обслужват други кредити”, изясни министърът.
Тя още веднъж прикани хората, останали без работа поради рецесията, да не се струпват пред бюрата по труда, а да подават документите си за кандидатстване за помощи онлайн или по пощата. В идващите седмици ще бъдат разкрити и спомагателни офиси в общините, сподели още Сачева.
„ Свиваме всички непотребни разноски. На този стадий с бюджета, с който разполагаме, ще можем да покрием разноските на обществената система за идващите месеци”, увери министърът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР