Мярката 60/40 и ефективна ли е тя за подпомагането на

...
Мярката 60/40 и ефективна ли е тя за подпомагането на
Коментари Харесай

Ефективна ли е мярката 60/40, коментираха Васил Велев и Пламен Димитров

Мярката 60/40 и ефикасна ли е тя за подпомагането на бизнеса, разясниха ръководителят на АИКБ Васил Велев и президентът на КНСБ Пламен Димитров, в утринния блок на Българска национална телевизия.

В Тристранния съвет се разбрахме да изчакаме до края на юни за мярката 60/40 и тогава ще създадем една цялостна оценка. Мярката обаче сигурно проработи, изясни Димитров.

По думите му, близо 250 000 служащи и чиновници чакат изплащането от Национален осигурителен институт.
Нашата рецензия е, че финансирането се забави, без значение от упованията за бързи периоди, само че натоварването в Агенцията по заетостта и Национален осигурителен институт в действителност е голямо, съобщи Пламен Димитров.

Зам.-социалният министър: Автобусните превозвачи ще получат пари по схемата 60/40

Като цяло мярката работи, по тази причина тя ще бъде продължена, уповавам се и модифицирана в тези два основни бранша - туризъм и превоз, добави президентът на КНСБ. Мярката работи, само че би трябвало да бъде модифицирана и то да не чакаме до 30 юни.

До момента тя има обсег 5%, счита Васил Велев. Относно изплащането по нея той съобщи, че това даже не е най-голямото закъснение, защото по другите ограничения също има закъснение. Антикризисните заеми сега също не са годни, не може да се кандидатства по тях. Изпълнението по стратегия "Конкурентоспособност " клони към нула, същото е с подпомагането на дребния и междинния бизнес, счита Велев.

Васил Велев, ръководител на АИКБ съобщи: Ние предупредихме, че мярката 60/40 няма да има задоволителен обсег в този тип и това се случи. Не може да се чака и да се цели с една мярка неработещият да живее по-добре от работещия. Добрата вест е, че има обявено надграждане от първи юли.

Очакваме 80/20 да стане факт час по-скоро, добави и президентът на КНСБ. Председателят на АИКБ изрично акцентира, че към този момент навлизаме в четвъртия месец от рецесията и изплащането на финансовите помощи за бизнеса би трябвало да се форсира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР