„Мярката 60/40 е скъпа за бизнеса, могат да си я

...
„Мярката 60/40 е скъпа за бизнеса, могат да си я
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Не може работник, който не работи и друг, който работи да получава еднаква заплата

„ Мярката 60/40 е скъпа за бизнеса, могат да си я разрешат единствено някои”, сподели в предаването „ Офанзива” по Канал 3 някогашният министър на труда и обществената политика Ивайло Калфин.

„ Тя е частична, несъмнено ще свърши работа на не и половината. България е страната с най-скромната мярка. Ние сме и с най-скромния БВП и заплати. Ако отделим същия % като другите страни, обстановката ще е различна”, добави той.

„ Не може служащ, който не работи и различен, който работи да получава идентична заплата. Това прави мярката недомислена и недоправена, само че страната печели от нея. Тя получава 100 % от осигуровките и налозите, а заплаща 60 %. Страните отсрочват 40 %, не му поставят ангажимент най-малко още 3 месеца, да държи същите работници”, разяснява някогашният обществен министър.

„ Над 1 млн. у нас са без приходи. Мярката с безлихвените заеми е най-хубавата досега. Осигуровките на тези, които са работили в чужбина няма да пристигна от нашия бюджет. За да получиш обезщетение би трябвало да си работил в 12 от последните 18 месеца. При състояние, че страната нищо не ни дава, не мога да обвинявам тези, които отиват в чужбина”, сподели още Ивайло Калфин.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР