Мярката "зелен билет" за борба с мръсния въздух даде своят

...
Мярката "зелен билет" за борба с мръсния въздух даде своят
Коментари Харесай

Евгени Крусев: Мярката "зелен билет" даде ефект в София


Мярката "зелен билет" за битка с мръсния въздух даде своят резултат, 30 000 души се възползваха и половината са нови пасажери, главно те са употребили метрото. Това сподели заместник-кметът на София Евгени Крусев пред Българска национална телевизия.

Относно неналичието на "зелени билети" той изясни, че когато са свършвали, денем са били зареждани контролно.

„ Имахме задачата да снабдим над 500 транспортни средства, както и стационарни пунктове в София, на някои места бяха свършили и са зареждани контролно денем “, сподели зам.-кметът. Крусев изясни, че за замърсяване на въздуха се осведоми през интернет страницата на Столична община, както и по електрическите таблата на спирката, посредством медиите и обществените мрежи.Той означи, че в битката със нечистия въздух се включват и транспортните средства на общината.

Зам.-кметът на София съобщи, че всички нови транспортни средства на градския превоз са или на природен газ, или на електричество. „ Не купуваме дизелови рейсове, обновяването на автобусния парк тече с цялостна мощ. 160 нови транспортни средства следва да се закупят. Засега има към 200 дизелови рейсове в отдалечени линии, следва да бъдат и отстранени, само че не се знае какъв е срокът “, изясни той.

Ще има реконструкции на паркове и озеленява в Младост и Западен парк. Залагат се средства за озеленяване и на междублокови пространства, посочи Крусев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР