Мярка задържане под стража псотанови съдът спрамо обвинената в детеубийство

...
Мярка задържане под стража псотанови съдът спрамо обвинената в детеубийство
Коментари Харесай

Потресаващи тайни изплуваха от живота на детеубийцата Кристина Дунчева от Сандански

Мярка " задържане под стража " псотанови съдът спрамо упрекнатата в детеубийство на личните си отрочета 32 годишна Кристина Дунчева от Сандански. По-рано юристът й изясни, че тя не била  признала, че е причинител на закононарушението. Думите на майката-детеубийца на разпита били единствено " скърбя за това, което стана ".

32-годишната Кристина Дунчева е обвинена за тежко закононарушение, осъществено от нея по изключително непосилен метод и с особена свирепост по отношение на жертвите, които са нейните малолетни деца, бе известието на прокуратурата. Снощи десетки поданици на града се събраха, с цел да почетат паметта им. В Сандански всички разясняват двойното ликвидиране. В обществените мрежи консуматори упрекват 32-годишната Кристина, само че има и такива, които не я винят.

„ Лесно е да упрекваме хората. Не е редно да приказваме, когато не сме наясно със обстановката ”, считат част от жителите на града. Адвокатът на обвинената описа, че е бил осведомен със фамилните проблеми на Кристина, които се задълбочили през последните години. Жената е била подлагана на огромен тормоз и малтретиране от страна на брачна половинка си, той даже я притискал да сключат съглашение за родителските права, желал е те да бъдат отсъдени на майката, само че фамилията да остане да живее дружно, оповестява Struma.bg. Кристина е била разкарвана с джипа на брачна половинка си Георги в наличието на локален юрист и притискана да подпише документа.

" Разбрах даже, че тя е полово насилвана и от татко му. Той е посягал на децата, бил ги е и ги е малтретирал, а когато повишавал звук, едното от тях треперело от боязън ".

Съдия Красимир Аршинков, който прегледа делото по мярката, съобщи сбито, че предвид на събраните доказателства за осъществено тежко съзнателно закононарушение следва да бъде наложена най-тежката мярка на обвинената. Братът на Кристина за завърнал от Австрия откакто схванал за нещастието. Той описа, че сестра му е имала непрекъснат контакт с него и юрист си, търсила е помощ от брачна половинка си. В правосъдната зала Кристина Дунчева помоли съда за снисхождение. Адвокат Алексиев изиска следствието да се извърши на друго място, защото се съмнява в неговата безпристрастност, сестрата на Георги Трайков е била в близки връзки с един от полицейските началници в Сандански.

Припомняме, че в четвъртък към 17,30 ч горският чиновник Георги Трайков повикал полиция, тъй като жена му Кристина Дунчева е заклала двете им деца – 5-годишното момченце Васил и 3-годишната му сестричка Ивон. И двамата родители били отведени в локалното РПУ, което е на метри от къщата им. При огледа са конфискувани два ножа и сатър. Разпитите траяли до дребните часове на нощта с присъединяване и на психолози от Министерство на вътрешните работи. Почти от самото начало Кристина не била съответна, говорела несвързано. Имало миг, в който се опитвала да изясни, че по-голямото дете е нападнало по-малкото с ножа, а след това се е наръгало единствено. Накрая признала за ужасното закононарушение и споделила с взор, забит в земята: “Искаха да ми вземат децата. Нека в този момент да ми ги вземат! ”

Първоначалните изводи на експертите са, че наскоро дамата е отключила психическо заболяване. То обаче е останало незнайно и почнало да се развива, защото Кристина не е била освидетелствана. Тепърва психиатрите ще работят по такава задача, откакто прокуратурата им разпореди експертиза да преценяват дали майката двоен палач е била в положение да осъзнава какво прави.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР