Мярка за неотклонение “задържане под стража наложи Районен съд -

...
Мярка за неотклонение “задържане под стража наложи Районен съд -
Коментари Харесай

Задържане под стража за домашен насилник от Варна, извършил грабеж

Мярка за неотклонение “задържане под стража ” наложи Районен съд - Варна на 27-годишен, притеглен като обвинен за причиняване на телесна щета в изискванията на домашно принуждение и за грабеж.

Съдът почете настояването на прокуратурата и взе най-тежката мярка за процесуална насила във връзка с 27-годишен мъж, по отношение на който са предявени обвинявания в осъществяването на 4 април т. год. на обир на пари и телефон (престъпление по чл.198, алинея 1 от НК) и за причиняване на телесна щета в изискванията на домашно принуждение (по член 131, алинея 1, т.5а от Наказателния кодекс). Деянията са осъществени по отношение на жена, с той която съжителствал. И двете закононарушения – срещу личността и срещу собствеността, за които е притеглен обвиненият 27-годишен мъж, се санкционират с отнемане от независимост.

От разбора на събраните материали и доказателства по делото съдът одобри, че може да се направи обосновано съмнение за авторство на инкриминираните действия. Те се отличават с висока степен на социална заплаха, като е налице и действителна заплаха обвиненият да извърши други закононарушения или да се укрие, доколкото не обитава на непрекъснатия си адрес. От данните по делото е видно, че 27-год. мъж е с обременено правосъдно минало, осъждан за похищения против собствеността, както и за закононарушение срещу личността, с последно влезнала в действие неоправдателна присъда против него през м. март 2023 година Районният съд одобри, че най-адекватната мярка за неотклонение по отношение на 27-годишния обвинен се явява „ задържане под стража “.

Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен период, като при положение на тъжба делото бе планувано пред ВОС за 10 април т.год. от 13 часа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР