Мярка. Дума: Отново пуснаха Ценко Чоков под домашен арест Бившият

...
Мярка. Дума: Отново пуснаха Ценко Чоков под домашен арест Бившият
Коментари Харесай

Отново пуснаха Ценко Чоков под домашен арест: Беглецът Зайков издирван с дронове, очакват да нападне за храна

Мярка.

" Дума ":

Отново пуснаха Ценко Чоков под домакински арест

Бившият кмет на Галиче Ценко Чоков е освободен под домакински арест. Той бе наказан на 4,5 години затвор за отвличания, побой и палеж на кола. Решението е взето от апелативния спецсъд в сряда.

Мотивите са, че здравословното положение на Чоков е влошено. Той има диабет, язва, урологично заболяване и дископатия. Бившият кмет на Галиче стартира да се появява в съда с патерици и даже на носилка откакто бе наказан.

Това е второто му освобождение от следствения арест. Чоков бе върнат там в края на предходната година, откакто бе сниман в ресторант в Драгалевци, до момента в който се водеше под домакински арест. После той изясни, че бил на ортодонт с позволение на съда, а на връщане минал да си купи храна. Чоков твърдеше, че фотосите са направени от охранителите на зам.-главния прокурор Иван Гешев.

Операция.

" 24 часа ":

Беглецът Зайков търсен с дронове, чакат да нападне за храна

Издирваният за две убийства Стоян Зайков от Костенец може да извърши обир в близките села, с цел да се нахрани. За това са предизвестени кметовете на околните обитаеми места, научи " 24 часа ". Вече 9 дни 43-годишният мъж съумява да се измъкне от хиляди чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са по следите му. В петък започва най-мащабната акция на полицията от последните години, в която са включени баретите, жандармерията, Охранителна и Криминална полиция и даже ловните дружинки, които обикалят горите за дивеч. Министерство на вътрешните работи употребява хеликоптер, дронове, следови кучета и високопроходима техника, с цел да го откри. До късно вечерта в петък акцията не даде резултат.

Милена Шишкова (вляво) и сестра и? Славяна, която е под полицейска протекция поради Зайков.

На 10 май сутринта околните на някогашната възлюбена на Стоян - Милена Шишкова, я откриха с две огнестрелни рани в главата и вързани ръце в полето пред къщата. Оттогава Министерство на вътрешните работи е по следите на Зайков, който в Костенец познават с прякора му Чане.

4 дни по-късно, в сряда, е открит погубен с патрон в главата и третият братовчед на Стоян Зайков Валентин Петров, който е комшия на Зайков в кв. " Полето ". Основният обвинен още веднъж е Чане. Оттогава в издирването му се включи тежката артилерия на Министерство на вътрешните работи. Освен всяка къща в града и близките села акцията продължава и в Рила планина, където Зайков може да се е укрил. Той постоянно е ходил там на излети и познава чудесно пътеките и маршрутите, настояват разпитвани, които го познават от близко.

Декларации.

" Сега ":

КПКОНПИ е разкрила противоречие в декларациите на 738 лица от властта

КПКОНПИ извърши инспекцията по член 43, алинея 1 от ЗПКОНПИ на годишните заявления, подадени през 2018 година, и на встъпителните и финалните заявления за имущество и ползи ( https://register.caciaf.bg ), подадени през интервала от месец януари до месец септември 2018 година, от лицата от обсега на член 6, алинея 1 от закона, оповестява комисията на уеб страницата си. Проверени са 5116 задължени лица с годишна декларация, 3568 с встъпителна декларация за имущество и ползи, 400 с крайна декларация за имущество и ползи.

За 738 лица инспекцията е завършила с отчет за противоречие. Сред тях има лица, заемащи висши обществени длъжности от всички категории от обсега на закона: министри; национални представители; кметове, ръководители на общински препоръки и основни архитекти на общини; изпълнителни шефове и шефове на болнични заведения; ректори на университети; лица, упълномощени по реда на Закона за публичните поръчки за осъществяване на процедурите и подписване на договорите; ръководители на бюджетни организации, които извършват функционалности на органи за финансово ръководство и надзор на средства от Европейските фондове и програми; началници на митнически пунктове; шефове на държавни горски и ловни стопанства; ръководители и заместител - ръководители на държавни организации и комисии и други.

Трагедия.

" Дума ":

Български планинар почина в Хималаите

Българският планинар Иван Томов (35 г.) е умрял през днешния ден на слизане от връх Лхотце в Хималаите. Той и рускинята Настя Рунова се качиха през вчерашния ден сутринта на четвъртия по височина връх на планетата. Двамата се забавиха при спускането и едвам вечерта доближиха Лагер 4. От компанията уредник Чатурс Трекс & Експедишънс бяха изпратили шерпа от Лагер 3 към Лагер 4, които да посрещне двойката. Иван е се е чувствал добре вечерта, само че на сутринта е развил мозъчен оток. Въпреки кислорода и поставения му дексаметазон, русенецът е умрял на слизане под лагер 4.

Настя Рунова е траяла слизането си към по-ниските лагери.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР