Мярка Covid-19 за обезщетяване на земеделските производители е на път

...
Мярка Covid-19 за обезщетяване на земеделските производители е на път
Коментари Харесай

Мярка Covid-19 в земеделието все по-възможна

Мярка Covid-19 за обезщетяване на земеделските производители е на път да се случи с поддръжката на всички в Европейски Съюз. Това стана ясно от брифинг на земеделския министър Десислава Танева .

В настоящия мандат е най-високото равнище на инспекция на бенефициентите, както стана ясно от думите й. Политика на нейния екип е да са повишени инспекциите, с цел да няма измами. Танева желае помощ да получават бенефициентите, които заслужават. Затова и управлението на Министерство на земеделието и храните е за обвързаната поддръжка, която не среща утвърждение измежду старите членки. А измамниците в сектора не срещали социална поддръжка. Обвързаната поддръжка е значима за някои браншове в земеделието у нас, съгласно министъра. Завишените инспекции подсигуряват отбраната на националния и европейския бюджет. Земеделският труд е извънредно тежък труд, акцентира министърът.

Имаме политическата воля да се правят най-голям % инспекции, закани се Десислава Танева, като тя е уверена, че в земеделието нямало единствено извършители.

Директорът на ДФЗ Васил Грудев акцентира, че няма по какъв начин да се прикрият инспекции от Европейска комисия. На над 4000 бенефициенти по мярката за плодове и зеленчуци не е отпусната финансова поддръжка, тъй като излъгали, че създават плодове и зеленчуци. 90 от тях са дадени на способените органи . Земеделското ведомство е проверило площите и се е потвърдило, че там нищо не е засято, а неточните бенефициенти заявили продукция, за която желали и евро помощ .

Няма скривалище данни от Европейска комисия , изясни Грудев. Производители на картофи желали помощ с мотив, че картофите им били изядени от червей, а на място се потвърдило, че картофи въобще не са засети . Нарушителите нямат право да получават дотации в идващите две години. Грудев счита, че по този начин ще се изчистят същинските производители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР