Мярка. 24 Часа:Замениха домашния арест на ген. Кирчо Киров с

...
Мярка. 24 Часа:Замениха домашния арест на ген. Кирчо Киров с
Коментари Харесай

Преглед на печата

Мярка.

" 24 Часа ":

Замениха домашния арест на ген. Кирчо Киров с 5000 лева гаранция

Бившият началник на Националната разследваща работа (НРС) Кирчо Киров, към този момент не е под домакински арест. От през вчерашния ден той е свободен, само че под гаранция от 5000 лева Киров удостовери новината пред " 24 часа ".

Гаранцията е наложена от Военно-апелативния съд. Той е нараснал с 3000 лева първичния размер, избран от военния съд. Домашният арест е анулиран поради здравословни проблеми на Киров.

" Отдавна съм хипертоник, само че в последно време имам проблеми от сърдечен темперамент. Трябва да ме хоспитализират, не се усещам добре ", изясни пред " 24 часа " Кирчо Киров.

Мярката е по дело против него за заграбване на 5 млн.лв. По него някогашният началник на Национална разузнавателна служба бе наказан на първа инстанция на 15 година затвор и конфискация на половината от имуществото му, само че апелира. Чака се насрочване на делото във Военно-апелативния съд.

Проучване.

" Сега ":

Агенция " Медиана ": 24.8% за ГЕРБ, 20.5% за Българска социалистическа партия при избори в този момент

Партия ГЕРБ би получила 24,8 на 100, а Българска социалистическа партия - 20,5% от гласовете, в случай че изборите бяха в този момент, сочи представително изследване на социологическата организация " Медиана ", извършено измежду 1008 души сред 1 и 6 юли.

Обединените патриоти биха събрали 9,7%, а Движение за права и свободи - 8,3 %. " Воля " биха получили 2,1 на 100, АБВ - 1,9 на 100. Различните " десни " гравитират към 2% и към този момент не се вижда късмет да попаднат в Народното събрание, установяват от " Медиана ".

Тези резултати са на фона на сериозно огромен дял на хората, които избщо нямат предпочитание и желание да дават вота си. Цели 22,3 на 100 декларират, че не биха дали своят вот.

Леко се усилват разочарованието от властта и желанието за предварителна промяна на ръководещите, разясняват социолозите. 43 на 100 от интервюираните считат, че държавното управление ще изкара цялостния си мандат, 29 на 100 желаят кабинетът да си върви, а на 19 % им е безразлично.

Лекарства.

" Монитор ":

Джипитата ще заменят спрените медикаменти за сърце и кръвно

Блокираните лекарствени артикули ще бъдат заменяни и отпускани гладко на пациентите, оповестиха от пресцентъра на НЗОК.

Днес в Централното ръководство на Националната здравноосигурителна каса се състоя среща сред вр.и.д. шефа на касата доктор Йорданка Пенкова, и специалисти на институцията, ръководителя на Управителния съвет на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров, основния секретар на съсловната организация - доктор Стоян Борисов, и маг. фарм. Маргарита Грозданова - член на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз. Срещата бе инициирана от НЗОК по отношение на блокиране на лекарствени артикули за лекуване на хипертония и на сърдечни болести.

Както " Монитор " писа в петък, от аптеките се изтеглят 62 медикаменти за кръвно и сърце поради замърсяване в състава.

Хаос.

" Сега ":

Управляващите се пробват да овладеят хаоса с персоналните данни

Управляващите се пробват да овладеят хаоса, настъпил, откакто на 25 май влезе в действие общият еврорегламент за персоналните данни (GDPR). Само за месец и половина неоснователното искане на единодушие за обработка на персонални данни се трансформира в зараза. По концепция на държавното управление Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД) разгласява мнение кой не би трябвало да желае единодушие, тъй като се е стигнало до неуместни обстановки.

" В последно време сме очевидци на засилено искане на единодушие за събиране и култивиране на персонални данни на жители при даването на разнообразни типове услуги ", изясняват от КЗЛД, където всеки ден постъпвали сигнали и въпроси. Затова комисията огласи " образцов неизчерпателен лист на случаи, в които не се изисква единодушие " при обработването на персонални данни за нормална професионална активност.

Не е належащо единодушие, нито сключване на каквито и да било заявления за култивиране на персонални данни от следните админи в хода на тяхната нормална професионална активност: лекари, зъболекари и фармацевти, юристи, работодатели, държавни и общински органи, публицисти, фотографи и видеооператори, детски градини, учебни заведения и висши образователни заведения, банки и други кредитни институции, застрахователи, предприятия, предоставящи публични електронни съобщителни мрежи и/или услуги, куриерски компании и други пощенски оператори, електроразпределителни сдружения, ВиК, топлофикации, хотелиери и туристически организации, домоуправители, религиозни, политически, публични и синдикални организации и др.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР