My Fibank е първото банково приложение на българския пазар, предлагащо

...
My Fibank е първото банково приложение на българския пазар, предлагащо
Коментари Харесай

Комфортът да управляваш парите от всякъде

My Fibank е първото банково приложение на българския пазар, предлагащо дигитализиране на карта и възнаграждение с NFC

Традиционните способи за връзка и даване на артикули и услуги се трансформират, по тази причина финансовите институции основат и развиват платформи за даване на услуги и артикули. Marketplace услугите поетапно се постановат като наложителна функционалност в актуалните финансови мобилни и уеб приложения.

Marketplace в банковия бранш дава цифрови решения, които се концентрират върху предлагането на артикули и услуги, употребявани от клиентите за ежедневните им потребности. Те основават улеснение и дават на клиента опция да закупи или съпостави в една сигурна среда разнообразни артикули и услуги. Партньорствата с водещи търговци и съществени платежни институции са в основата на построяването и даването на оферти, които дават отговор на условията на клиентите.

Дигитализирането и онлайн опциите за потребление на общоприетите банкови артикули и услуги към този момент не са задоволителни. Освен своите лични услуги банките към този момент оферират на клиентите си и опция да заплащат ежедневните си разноски и да закупуват разнообразни артикули и услуги, свързани с тяхното ползване.

Удобството на цифровата банка

За потребителите на приложенията и цифровите канали на банките към този момент е напълно естествено да заплащат своите битови сметки, застраховки, налози и такси, като употребяват познатата им, сигурна и доверена среда, която употребяват. Това им икономисва време, дава им комфорт и успокоение. Използвайки уеб страницата или приложението за онлайн банкиране, в които общоприетоо биха могли да ревизират единствено своите банкови сметки, карти и други банкови услуги, те към този момент могат напълно да се доверят и за заплащане и информации на този тип услуга.

Комуналните и битовите сметки са явен образец за началото на развиване на банковите пазари отвън обсега на общоприетите финансови услуги. Fibank е една от водещите финансови институции, които оферират тази опция, като за клиентите на банката услугата е изцяло безвъзмездна без значение от броя и размера на битовите заплащания. Поддържа се огромен избор от търговци, разграничени в разнообразни категории.

През 2021 година Първа капиталова банка регистрира междинен растеж от над 16% в броя заплатени комунални услуги по отношение на 2020 година, което демонстрира, че потребителите са подготвени да употребяват от ден на ден цифрови решения.

Fibank поддържа и един от най-големите портфейли за цифровизирани карти на пазара в България, като дава опция на клиентите си да добавят удобството от използването на физическата си карта със несъмнено и предпазено цифрово решение в ApplePay, Гугъл Pay, Garmin Pay и FitBit и приложението My Fibank, което е първото банково приложение на българския пазар, предлагащо дигитализиране на карта и възнаграждение с NFC още през 2015 година Броят направени преводи с цифровизирани карти се усилва непрекъснато, а делът се разпределя – 65% през Apple Pay и 35% през останалите цифрови портфейли.

Водени от блян за непрестанно надграждане на опциите за цифрово ръководство на финансите на своите клиенти, през март Fibank добави нова услуга към цифровото си банкиране – закупуването на електронна винетка. Услугата е чудесно призната от клиентите и бележи резистентен растеж всеки месец.

Клиентите постоянно ще получават повече

„ Предлагането на електронна винетка през My Fibank провокира сериозен интерес от страна на клиентите ни. Към момента потребителите имат опция да избират сред няколко транспортни средства – коли, ремаркета и каравани, както и интервал на годност – уикенд, седмична, месечна, тримесечна и годишна.

През 2022 година планираме да развием Marketplace предложенията ни в тази тенденция и да обогатим услугите, свързани с превоз, обезпечаване и други услуги с добавена стойност за нашите клиенти “ – споделя за „ Мениджър “ Владимир Икономов, шеф „ Дигитално банкиране “ във Fibank.

От напълно скоро Първа капиталова банка предлага и различен новаторски за българския пазар артикул – „ Златна сметка “. Тя дава елементарен и наличен метод за осъществяване на покупко-продажба на злато. Със „ Златна сметка “ клиентите имат опция за достъп до един от най-устойчивите на капризите на времето актив – златото, употребявайки единствено няколко клика в цифровото банкиране. „ Златна сметка “ от Fibank се открива и поддържа в злато – XAU (1 XAU = 1 тройунция злато). Сметката е подобаваща както за физически лица, по този начин и за бизнес клиенти на банката, като разрешава бързи, лесни и комфортни ежедневни преводи.

Предлагането на договорни фондове и търгуването с акции, облигации и други финансови принадлежности също е добър образец за търсена услуга от потребителите на банковите платформи. Тя се развива бързо и упованията са ползата и търсенето да се покачват от ден на ден, защото те съставляват опция за клиентите с капиталови планове.

Очакванията и трендовете в тази тенденция са финансовите институции да развиват от ден на ден своята активност, като обогатяват и развиват услуги и артикули, които са желани от клиентите им.

Алек Вучков. Текстът е оповестен в бр. 12/2021 на сп. " Мениджър "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР