МВР С условни присъди от 2 и 1 години се разминаха

...
МВР
С условни присъди от 2 и 1 години се разминаха
Коментари Харесай

Майстори на дипломи-менте се разминаха с условни присъди

 МВР С условни присъди от 2 и 1 години се разминаха майстори на изкусни ментета на дипломи за приключено обучение, арестувани през август м.г. в хода на профилирана акция на полицията в Казанлък.

Пръв в ареста тогава попадна на 22 август 39-годишният Кирил Джагалов, от чийто автомобил " Пежо “ служителите на реда иззеха 10 напълно направени свидетелства за приключено главно обучение най-много от учебно заведение " Св. Св. Кирил и Методий “  в село Розово, написа Монитор. При обиск от офиса на Джагалов са били конфискувани голям брой печати на разнообразни институции, ксерокопия и истински документи със саморъчно сложени подписи и фотоси.

Аналогични материални доказателства са били конфискувани и от към този момент осъждания, само че оправдан притежател на половин дузина фирми с над 0,5 млн отговорности към Национална агенция за приходите 47-годишен  Велизар Сапунджиев.

Според проверяващите двойката – фалшификатори е обслужвала главно клиенти от ромски генезис, които са употребявали ментета, с цел да се снабдят с шофьорски книжки. Между 200 и 500 лева коствал фалшификатът, като никой не е в положение да каже какъв брой дълго е работила " печатницата “.

В намерено съвещание от 16  май районният съд в Казанлък е одобрил съглашение сред подсъдимите и наблюдаващия прокурор, по силата на което Джагалов е наказан на 1 година затвор при 3 –годишно отсрочване осъществяването на наказването, а Сапунджиев е получил 2-години с 4-годишен отлагателен период. Двамата ще би трябвало заплатят общо  5 605 лева за направените досъдебни разноски, на Джагалов са върнати компютрите и ксерокса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР