МВР затяга контрола в района с чума по животните, обяви

...
МВР затяга контрола в района с чума по животните, обяви
Коментари Харесай

Властите затягат контрола в района с чума по дребните преживни животни

МВР стяга контрола в региона с чума по животните, разгласи вътрешният министър Валентин Радев след съвещание на оперативния щаб, който беше образуван за решаването на рецесията. Всички ходове и изходи на обитаемоте места към Ямбол, в които има чума по дребните преживни животни, са под надзор. Същото важи за влаковете и границите.

Всичко това са ограничения от проекта на БАБХ, с цел да не се популяризира болестта. Всички документи на БАБХ, издадени до момента за всички ограничения са законни, сподели министърът. Затова от на следващия ден Министерство на вътрешните работи стартира работа по всички начертани ограничения.

Заместник-земеделският министър Атанас Добрев заяви, че Националният епизоотичен щаб се събира за пресмятане на стопански вреди. Започва полагането на бодлива тел по границата от Силистра до Дуранкулак, с цел да се предотврати влизане на прасета с африканска чума от Румъния в България. Около Констанца е установено такова огнище.

Шефът на БАБХ Дамян Илиев посочи, че в региона на ямболските села има към този момент много проучвания с негативни резултати. Днес се чака още огромна група резултати. Не можем да отстъпим пред апела " ние обичаме животните ", добави той.
Няма никакво забавяне на задграничните лаборатории, нито на европейско равнище, увери той. Не може да се каже дали огнищата понижават, тъй като бяхме възпрепятствани да си свършим работата, сподели вътрешният министър. Остават три дейни огнища.

Министър Радев е обезпокоен от изострянето на напрежението в района. " Няма различен метод за справяне със обстановката. Полицията от на следващия ден ще е доста строга ", даде обещание той и прикани да не се събират повече протестиращи.

По думите на Радев ще се стартира от къщата на баба Дора, до чието стадо ветеринарите не съумяват да стигнат няколко дни поради протестиращи. Радев прикани всички жители да не пречат на провеждането на акцията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР