МВР започва проверка по нарушения на договори за основен ремонт

...
МВР започва проверка по нарушения на договори за основен ремонт
Коментари Харесай

МВР започва проверка по нарушения на договори за ремонт на пътища

МВР стартира инспекция по нарушавания на контракти за главен ремонт пътища, които са минавали като контракти за настоящ ремонт и поддържане. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков на взаимна конференция с министъра на районното развиване Виолета Комитова.

Под прикритието на настоящ ремонт и поддържане са правени съществени поправки на пътища, заяви министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова.

Тази процедура на предходното ръководство води до по-скъпи поправки, с по-малко надзор и без нужните гаранции.

„ Заварихме едни 5-годишни контракти с компании - от 2019 година до 2024 година И  констатирахме едно финансово противоречие. В област Х имаме контракт за социална поръчка за 20 млн. лв.. Впоследствие получавала задание за 200 млн. Така ние заварихме един недостиг - имат бюджет за 300-400 милиона и общо сумарно имат искания за осъществена работа за милиард и половина “, изясни тя.

Министър Бойко Рашков добави, че стартират инспекции по разбора, изработен от Министерство на регионалното развитие. Ще се изследва всеки един случай поотделно. Правени са „ камуфлажни поправки “ за обогатяване на избрани субекти.

Бившите министри Петя Аврамова и Николай Нанков са призовани да се явят в следствието, уточни Рашков.

„ Откриваме нови условия, нови обстоятелства, които ще ни задължат да стартираме инспекция и в тенденция за какво се е прекосявало от един тип строителна активност към настоящ ремонт. Изглежда някой се е облагодетелствал от заменянето на една дума. Трябва да забележим кой е този и да му потърсим съответната отговорност “, акцентира вътрешният министър. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР