МВР започва операция по пътната безопасност в цялата страна още

...
МВР започва операция по пътната безопасност в цялата страна още
Коментари Харесай

МВР започва акция по пътна безопасност в цялата страна

МВР стартира интервенция по пътната сигурност в цялата страна още от довечера. Допълнителни полицейски екипи от почиващите смени ще бъдат ситуирани по местата с най-голяма централизация с ПТП. За идната акция бе обявено през днешния ден при представянето на новия Национален координационен център за безвредно придвижване по пътищата, който действа от два месеца.
В последните два работни дни от седмицата са установени усложняване на пътната конюнктура и повишаване на транспортните катастрофи. По тази причина са въведени спомагателни ограничения, срес които включване на полицейски екипи от почиващите смени, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Засилено полицейско наличие по пътищата обичайно ще има и по празниците.
Събраните санкции за нарушавания на пътя са доста повече тази година - към 30 млн.лв., само че и това явно не е задоволително да ограничи войната на пътя, стана ясно от думите на Маринов.
В публично открития през днешния ден Национален координационен център ще се съвместяват напъните на всички институции, които имат отношение към контрола по пътищата и дейностите, свързани с пътната сигурност - МВР, АПИ, пожарната работа, ДАИ. Идеята е да се получава бърза информация, с цел да се понижат вредите, уточни министър Маринов. Центърът има достъп и до всички пунктове, които правят годишни прегледи на леки и тежкотоварни коли, следи се къде се организират ремонтни работи. Центърът е отворен както за жителите, по този начин и за медиите.
Новата конструкция ще разполага с базата данни на всички институции. При сигнал на пътя ще може да се вижда дали водачът има нарушавания, дали е с годна брошура, дали е използвал алкохол. Гражданите също могат да изпращат клипове със засечени извършители, които по-най-бързия начин да бъдат спрени от пътните служители на реда. Цялата информация ще се подава навреме и на министъра. Центърът разполага и с монитори, които демонстрират действителната пътна обстановка, както пътни сектори в ремонт. Така, при формиране на тапи, да вземем за пример, към този момент ще се реагира по-бързо с изпращане на полицейски патрули за подпомагане.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР