МВР започва нова масова акция за контрол по пътищата заради

...
МВР започва нова масова акция за контрол по пътищата заради
Коментари Харесай

Полицията започва мащабна акция заради зачестилите катастрофи

Министерство на вътрешните работи стартира нова всеобща акция за надзор по пътищата поради зачестилите произшествия от последните дни, разгласи вътрешният министър Младен Маринов в събота.

“Констатирахме усложняване на пътнотранспортната конюнктура – тежки произшествия със починали деца в столицата, възходяща наклонност на броя на убитите през последните два дни. Това ни накара да вземем спомагателни ограничения, да се разпоредят съответни интервенции във връзка с пътнотранспортните катастрофи в страната, да включим спомагателни екипи с сътрудници, които сега почиват”, сподели Маринов.

От довечера ще бъдат изкарани спомагателни патрули на Министерство на вътрешните работи, като са извикани на работа даже и почиващи служители на реда. Според заповедта на основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов патрулите на полицията са задължени да се движат със светещи лампи в тъмното. По този метод от Министерство на вътрешните работи желаят да респектират водачите.

Контролът върху акцията ще се реализира от шефовете на Областните дирекции на полицията в цялата страна, обясниха още от управлението на Министерството на вътрешните работи. Акцията няма последна дата, като от Министерство на вътрешните работи се ангажираха с това, пред идващите Коледни и Новогодишни празници да има извънредно засилено полицейско наличие по пътищата в страната.

“Целият управителен състав, в това число на равнище шеф и заместници, ще правят разбори и инспекции, тъй като тази обстановка по пътищата би трябвало да спре. Традиционно по празниците постоянно са се взимали превантивни ограничения, в този момент дейностите ще бъдат изпреварващи”, заяви Иванов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР