МВР започва да раздава листовки на четири езика – български,

...
МВР започва да раздава листовки на четири езика – български,
Коментари Харесай

МВР бори катастрофите с листовки! Е,и?

МВР стартира да раздава листовки на четири езика – български, турски, немски и британски, по граничните пунктове на водачите, влизащи в страната.

Началото на акцията беше сложено през днешния ден на граничния пункт Калотина.

В листовките са разказани новите промени в Закона за придвижване по пътищата, както и санкциите за водачите, които не ги съблюдават.



Основно листовките са ориентирани към задграничните водачи, които всяко лято минават през страната ни, обясниха от Министерство на вътрешните работи. В брошурите има инструкции към задграничните водачи да закупуват винетни стикери, да карат с включени светлини, да употребяват защитни колани, както и да съблюдават всички краткотрайни забрани и инструкции и разпоредби на Министерство на вътрешните работи.

Само 100 000 листовки има сега на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина ", изясни началникът на пункта Светослав Костадинов. Той посочи, че в неделя през границата са минали към 40 000 души.

Росен Рапчев от КАТ "Пътна полиция " добави, че най-честите нарушавания, които правят задграничните водачи на територията на страната, са свързани с неспазване на другите разпореждания на Министерство на вътрешните работи. Как няма това да са най-честите нарушавания, откакто Законът за придвижване по пътищата е променян десетки пъти...

Схемата за агитация на последните промени е елементарна. Спираш на границата за паспортна инспекция. Подаваш документите. След малко ти ги връщат дружно с листовките. Ние сме единствената страна на Стария континент, която в сезона на почивките и туристическите пътувания трансформира законодателството.



С две думи вътрешното ведомство е дало пари да се отпечатат едни листовки, които ще свършат в канавката.

Катастрофите се борят с предварителна защита. Това значи рисковите места да бъдат означени със знаци. Добре е да се постави знакът Е24, че скоростта се управлява с радар. Може да се намерения и за разполагане на мобилни екипи с мотоциклети.

В същото време читатели на Факти.бг предизвестяват, че по пътя Бургас -Варна преди Морската ни столица има знак за ограничаване на скоростта 100 км/ч, след това 80 км/ч след това 70 км/ч и най-после 50 км/ч навръх завоя и табелата е зад храстите, а до Аспаруховия мост има 5-6 км.

Къде се видяло такава дивотия по автомагистралта да се ограничи скоростта до 50 км/ч без да има нещо.

И табелите са сложени, тъй че би трябвало да се натискат спирачките.

Мнозина експертни показват, че в България нямаме Пътна полиция, а скоростна полиция. А другояче цялата пътна мрежа да се покрие с листовки, то злополуките няма да намалеят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР