МВР започва да изгражда площадки за временни кризисни центрове от

...
МВР започва да изгражда площадки за временни кризисни центрове от
Коментари Харесай

МВР изгражда площадки за бежански центрове в три града

МВР стартира да построява площадки за краткотрайни спешни центрове от затворен вид за мигранти. Това излиза наяве от социална поръчка на ведомството, оповестена преди дни. Контейнерни центрове ще има в Елхово, Любимец и Малко Търново. Общият потенциал за настаняване ще е за 3000 души.

В момента, при съществуване на над 5000 места за настаняване на мигранти, са заети едвам 10% от местата. От Министерство на вътрешните работи обаче настояват, че, в случай че не бъдат построени площадките за изключителни обстановки, Европейската комисия може да глоби страната ни.

" Никой не може да даде гаранция, че не може да се появи миграционен напън. Нашите упования са подобен да няма. Но ние би трябвало да сме подготвени ", сподели заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

Плановете за създаване на краткотрайни спешни центрове за мигранти обаче провокираха терзания измежду част от локалните хора. За на следващия ден е плануван митинг и обсада на пътя за граничния пункт „ Малко Търново ". Протестът е проведен в обществените мрежи. А съгласно кмета на града няма съображение за паника. Той позволява, че е допустимо тематиката да се употребява предизборно.

" Притеснителното е, че се намират в обитаемоте места първо, при изискване, че има такива изоставени гранични принуди, които са оборудвани. Всеки извършител, който премине границата може да бъде арестуван наоколо до нея. Няма човек, който да не е обезпокоен и хората се провеждат за всеобщи митинги ", сподели Владимир Павлов.

" Министерството излезе със мнение, че ще се прави протест, в който ще бъдат 24ч. емигрантите, които са минали през КПП-то. Престоят ще го изкарат във фургоните. На мен ми замирисва на избори, само че мисля, че ще се вземат поучения, тъй като изборите са надалеч ", съобщи кметът на Малко Търново Илиян Янчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР