МВР задържа огромно количество кокаин с високо качество при претърсвания

...
МВР задържа огромно количество кокаин с високо качество при претърсвания
Коментари Харесай

Маринов: Открихме огромно количество кокаин в Черно море

МВР задържа голямо количество кокаин с високо качество при претърсвания на води в акваторията на Черно море към Шабла. Новината заяви на съвещанието на Министерски съвет тази заран вътрешният министър Младен Маринов. Само преди три дни повече от 100 кг опиат изплува край Констанца в прилежаща Румъния, напомня БГНЕС.
Заловени са 170 кг кокаин, съобщи тази заран Маринов. Шест пакета с кокаин са открити увити в непромокаема материя и в светлоотразителна жилетка малко под равнището на морската вода. Вероятно става въпрос за скица за предаване на пратките опиати в открити води, добави Маринов. В рамките на днешния ден виновните институции ще бъдат във Варна, където ще дадат повече информация за хванатите количества опиат.
Припомняме, че на 7 април полицията в румънския град Нъводари заяви, че няколко десетки пакети с чист кокаин са изхвърлени от вълните на румънския бряг на Черно море. Става въпрос за над 100 кг. Жителите на Нъводари са забелязали първите пакети по плажовете още на 5 април.
По всяка възможност изхвърлените от морето пакети с кокаин са част от същата партида, която бе открита в края на предишния месец в делтата на Дунав. Тя бе изхвърлена на запустял плаж от лодка, която имаше двойно дъно. В тайника са лодката, която се обърна, бяха превозени към 1 звук кокаин. Стойността на дрогата на черния пазар може да надвиши 300 млн. евро. Тогава управляващите в Букурещ оповестиха, че са задържали двама сръбски наркотрафиканти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР