МВР виж галерията Над 200 фалшиви ТЕЛК решения са издадени само

...
МВР виж галерията
Над 200 фалшиви ТЕЛК решения са издадени само
Коментари Харесай

Над 200 фалшиви ТЕЛК решения издадени само за 4 месеца чрез разбитата схема във Варна! Не искали да работят с роми

МВР виж галерията Над 200 подправени ТЕЛК решения са издадени единствено за четири месеца посредством разрушената скица във Варна. Това разгласи в предаването " Тази заран " по bTV шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов. Най-големите суми в схемата взимали двамата братя с българско и сирийско поданство, които са били медиатори.

" Най-слабо заплатеното звено от цялата скица са лекарите. Сумите се разпределят по цялата верига и най-големите са открити в медиаторите ", разясни Спиридонов.

В рамките на делото ще стане ясно какви тъкмо суми е получавал всеки в схемата. Според него ще има и още обвинени.

" Има лица, които даже не са стигали до лекарите и те са разпитани. Има забъркани най-различни експерти ", сподели още Ивайло Спиридонов.

Той посочи, че 90% от клиентите са турско говорящи, а категорично изискване е било да не се работи с роми.

Припомняме, че Специализираният углавен съд не почете настояването на прокуратура за задържането под стража на шестимата упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за издаване на подправени ТЕЛК решения във Варна. Четирима от тях бяха освободени неотложно, а двамата братя сирийци остават под домакински арест.  

Ивайло Спиридонов разяснява и делото против Димитър Желязков.

" Не сме открили присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи или политици в групата, за която той е изправен пред съда ", разяснява основният комисар.

Той е на мнение, че обвиняванията против него ще устоят в съда, тъй като са събрани доста обстоятелства, които приказват за проведена незаконна група.

На въпрос какво е правил Бенчо Бенчев в Турция с него, Спиридонов съобщи, че не са засичани по-особени контакти сред тях.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР