МВР установи и отстрани временно от длъжност полицаите, заснети в

...
МВР установи и отстрани временно от длъжност полицаите, заснети в
Коментари Харесай

МВР отстрани полицаите от клиповете с насилие в нощта на 10 юли

МВР откри и в профил краткотрайно от служба служителите на реда, снимани в клипове от протестиращи в нощта на 10 юли, когато се стигна до физически конфликти и арести на стачкуващи пред Министерски съвет. Част от любителските фрагменти, които се завъртяха в обществените мрежи, показват смущаващо държание по отношение на арестуваните като на някои от тях се вижда по какъв начин двама чиновници на реда подвигат положен по арестуван и след това още веднъж го хвърлят на земята. Действието се разиграва зад колоните на Министерски съвет, където бяха всички задържани. Впоследствие се оказа, че двама от тях са в болница. Родителите на един от потърпевшите младежи описаха пред тв камерите, че синът им е бил пребит и потвърдиха на процедура фрагментите, провокирали най-голямо отвращение като споделиха, че по думите на сина им един от арестуваните в действителност е бил хвърлен върху него.

Вече е разпоредена и дисциплинарна инспекция, става  ясно от известието на Министерство на вътрешните работи. Ето какво гласи то:

Във връзка с оповестени видеоклипове в средствата за всеобщо осведомление, касаещи приложимост на физическа мощ от полицейски чиновници по време на митингите пред постройката на Министерския съвет, управлението на Столична дирекция на вътрешните работи е разпоредило дисциплинарна инспекция по реда на Закона за Министерство на вътрешните работи. Проверката е предоставена на комисия от управителни чиновници на дирекцията.

Комисията е изискала и анализирала нужните материали, като в хода на инспекцията е открила полицейските чиновници, снимани във видеоматериала. До приключването й същите няма да извършват отговорности по застраховане на публичния ред.

Продължава дейното събиране на доказателства за изясняване на фактическата конюнктура, като в границите на идната седмица резултатите ще бъдат оповестени.

Събраните материали ще бъдат изпратени на районна прокуратура по компетентност
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР