МВР умира. Умира, защото ведомтвото е дадено от ГЕРБ под

...
МВР умира. Умира, защото ведомтвото е дадено от ГЕРБ под
Коментари Харесай

ГЕРБ бранят не МВР, а Пеевски. Тайна за КТБ крият Цецо, Бойко и &

МВР умира. Умира, тъй като ведомтвото е обещано от ГЕРБ под аренда на Делян Пеевски и Движение за права и свободи. Заедно с всички секрети служби – от ДАНС през ГДБОП до Дирекция оперативно-техническа информация (на МВР). Ако някой ви разправя нещо друго – не му вярвайте.
Не съм специалист по вътрешна сигурност, въпреки като публицист години наред да съм работил по тематиката. Познавам обаче механизмите на задкулисието. В него се крият всички провали в бранша „ Сигурност “ през годините. Включително в армията. Понеже Българска социалистическа партия бяха присъединили в претекстовете за вота и някои несполуки в армията, се блазня да си показва по какъв начин се изпъва прав и козирува военният министър, „ патриотът “ сътрудник на Държавна сигурност Красимир Каракачанов, когато му се обади проф. Димитър Иванов – последният началник на 6-и отдел в Шесто. Или в случай че му звънне банкерът Цветан Василев, от който той твърди, че не е взел нито стотинка. Интересна панорама ще е, убеждавам ви. Пот, заекване, треперещо гласче – ей такива работи.

Но да минем към вота и насладата от „ оцеляването “ на кабинета „ Борисов 3 “.

Тъжният абсурд, за който никой не приказва е, че оцеляване на кабинета не значи сигурност и оцеляване на страната. За политиците е значимо вотът да не мине някак и след това всеки на своя остров… Не е единствено един, не е...

Цветан Цветанов, Бойко Борисов и тези край тях повтарят ли повтарят, че за проблемите в Министерство на вътрешните работи е отговорно държавното управление на Орешарски. Втръснало факсимиле, въпреки да съдържа известна истина. Като вътрешен министър Цветлин Йовчев през 2014 година (преди това началник в ДАНС, консултант на Борисов и на президента Плевнелиев) натири от ведомството потвърдени експерти. Направи го, не тъй като по този начин е сочил „ анализът “, а тъй като по този начин е наредил депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Йовчев ще отхвърля до момента в който е жив, само че и той знае, че е истина. А милионерът е наредил, тъй като е бил даден стартът на интервенция „ Разгром и плячкосване на КТБ “. Министерство на вътрешните работи, както и прокуратурата, са били значима част от тази интервенция. Без тях Пеевски не би могъл да се оправи. Спомнете си качулките, баретите и десетките униформени, които нахлуха в офиси на банката. Главният прокурор Сотир Цацаров повтаря ли повтаря, че ставало дума единствено за офиси на компании, само че не споделя, че тези компании са свързани с КТБ и се намират в същата постройка, където са офисите и на банката. Акцията „ инцидентно “ съответствува с медийната офанзива против банката. Десетки изявления разказват апокалиптични картини, което изстрелва вложителите на опашки пред офисите на банката. Подготвена е още една банка да бъде ударена. И още 13! Да рухне цялата система и в мътната вода да се заграбят десетки милиарди. От един кръг. Кръгът, който ръководи и през днешния ден – това не е доктрина на конспирацията. Факт е и както сподели оня ден Борисов: Истината рано или късно ще излезе . И още по какъв начин.

Ще напомня, че в дните на офанзивата против КТБ бяха задържани трима души, на които прокуратурата повдигна обвиняване за присъединяване в скрит план за убийството на Делян Пеевски. Поръчител на закононарушението бил банкерът Цветан Василев – мотив да бъде арестуван. Само че Министерство на вътрешните работи и прокуратурата бяха закъснели – Василев бе отпътувал в чужбина. След това съдът пусна упрекнатите с аргумента, че няма и едно доказателство за виновността. Цацаров бе заставен да признае фиаското и да се извини.

Измъкването на Василев е огромният неуспех в добре измисления сюжет. Авторите са гневни и търсят жертва/и, върху които да излеят гнева си. Така се стига до концепцията, че някой е предизвестил Василев, че го чака зрелищен арест (най-вероятно на летище София) и по-късно съдбовна развръзка в килията. Както се изрази по-късно човек, заемал висок пост в системата: „ Щеше да е вечерял развалена риба… И... съболезнования на опечалените… “.

Банкерът се измъкна и участниците в заговора полудяват от несполучилият проект. Поне не на 100 %.

Един от тези, които попадат на мушката като „ провинен “ е Валентин Цоновски – някогашен началник на „ Антитерор “ в ГДБОП. По това време той към този момент е отвън системата като „ човек, работил по времето на ГЕРБ “. Негласният „ мотив “ за разправата с него е, че се е срещал с Цветан Василев. Ето го виновника! – крещи и до през днешния ден пеевската медийна кочина. Вият свинеугодниците и против всички изхвърлени от Министерство на вътрешните работи – били част от скрит план против системата и страната, даже персонално против Бойко. Представяте ли си какви наглеци?! Смърт за такива!

Цоновски в действителност се е виждал с Василев. Знам, тъй като присъствах на тези срещи – бяха две. С общо времетраене към 30 минути. Обикновени диалози, само че и още нещо. Това " нещо " е доста добре известно на Цветан Цветанов. Той упорствал за него и бил подготвен да пътува до която й да е точка на света поради него. Какво е желал Цветанов от Василев? Нека самичък да каже. Знаят още трима души. А може би е научил и Пеевски и натиска Цветанов? Шефът на парламентарната група на ГЕРБ обаче си трае към този момент четвърта година и оставя на произвола всички изхвърлени експерти, за които през днешния ден лее крокодилски сълзи. Много грозно и подло.

Мълчи и Борисов, а точно той кадрува в Министерство на вътрешните работи. Но и той извършва разпорежданията на Пеевски и се съгласява с назначенията на лаици и даже мутри от силовите групировки в системата. Превзети са цели структури и работа, които биват превръщани в инструмент на мафиотизиран кръг. Това не можаха или не пожелаха да схванат от Българска социалистическа партия. А може би са обвързани с Движение за права и свободи и ГЕРБ в този проект. Цветлин Йовчев въпреки всичко бе тяхно предопределение, а през днешния ден се осъществя в Библиотекарския – новата полицейска академия, както го назовават някои.

С Цветан Василев са се срещали Йордан Цонев, Красимир Каракачанов, Сергей Станишев, Доган, Бойко Борисов… Да не приказваме за Делян Пеевски, който съвсем ежедневно е посещавал банкера. Тях обаче никой не преследва, а Цоновски и негови сътрудници са подложени на гонения и тормоз. Защото Василев е жив, вади и евентуално ще продължава да вади нелицеприятни и уличаващи в корупция и непоследователност обстоятелства за политици и управленци. Ако проектът бе съумял и Василев бе се „ споминал “, от дълго време всички активи на КТБ щяха да са в ръцете на верните хора (това и в този момент става, само че много по-трудно), а казусът щеше да е завършен и пропуснат. Това е и причина прокуратурата да написа хиляди страници обвинителен акт, който не става и за ученическо съчинение. Ако Василев и неговите чиновници са в действителност отговорни - да си получат заслуженото, само че прокуратурата е неубедителна.

Какво им остава на „ бащите на проекта КТБ “, с изключение на да сочат някакви виновници за рецесията и банкрута на банката. Да измислят неуместни закони, да се разправят брутално с съперниците си и да не престават да окупират Министерство на вътрешните работи, службите, прокуратурата, КПКОНПИ, Национална агенция за приходите, финансовото министерство, икономическото министерство и прочие Те им трябват, с цел да завършат грабежа – на банковите активи, на публичните поръчки, на европейските пари. Това е другата причина експертите да са нежелани в Министерство на вътрешните работи. Защото щяха да са в час кой прави грабежа и щяха да се опълчват. Още една причина ГЕРБ да повтарят едни и същи клишета, по какъв начин всичко щяло да се оправи и да тръгне без спънки. На тях 60 000 чиновници са им нужни и ще продължат да им заплащат, тъй като чакат от тях да им обезпечат най-малко 120 000 гласа на изборите. Нагла, само че елементарна сметка.

Нито един народен представител от Българска социалистическа партия не зададе въпроса на Цветанов и пионките край него, за какво като все повтарят, че експертите са изгонени през 2014 година не са ги върнали в Министерство на вътрешните работи към този момент 4 години по-късно? Защо? Защото не дава Пеевски, по тази причина.

На погребението на Министерство на вътрешните работи, тези, които го умъртвиха, ще плачат най-вече. Пеевски, Движение за права и свободи, Цветанов, Борисов и Цацаров са експерти в това отношение. Пеевски и Данчо Ментата могат даже да предложат някакъв закон – за какво не. ГЕРБ ще го гласоподава.

Ако ръководещите бяха най-малко мъничко почтени, щяха да реагират най-малко един път, когато свинските медии заливат с мръсотия лоялни и потвърдени експерти в Министерство на вътрешните работи. Не единствено не го вършат, само че употребяват тези изявления, с цел да се доразправят с неуместните. Бойко, който толкоз се гневи на някакво инфо в неособено авторитетен гръцки уебсайт, че си е купил остров, не обелва и дума, когато водопади от клюки се изливат против тези, които го носиха на гърба си посредством сполучливите си разработки години наред. И с чиито триумфи той и Цветанов се кичат до момента. Ще напомня „ Килърите “, „ Наглите “, „ Гранити “, акция „ Октопод “ и други Общо към 25 разкрити крупни закононарушения и разрушени проведени незаконни групи.

Пеевски, Борисов, Цветанов, Цацаров – това са имената на погрома.

Българското вътрешно министерство е най-тромавият и неефикасен механизъм в света. То съдържа 69 структури – международен връх. Пише го в Уикипедия, където е таблицата със структурите на вътрешните министерства на 129 страни. След нашето Министерство на вътрешните работи е иранското - с 35 структури и служби. 34 са те в Украйна. Модели, присъщи за 19 век. Но сме първи по брой служители на реда на глава от популацията в Европа. Дори министерството на Русия, е реформирано до 13 ръководства и дирекции.

Едни от най-успешните промени са осъществени в скандинавските страни, Австрия, Германия, Англия и други В основата е кадровият асортимент. (В Полицейската академя в Симеоново от години приемът е без изпити – единствено обикновен тест.) Над всичко е отбраната правата на жителите и закона. Личният състав в Министерство на вътрешните работи в тези страни е с пъти по-малък от този у нас. 26 000 са всички чиновници на Министерство на вътрешните работи в Австрия. 14 000 са те във Финландия. Но успеваемостта и разкриваемостта на закононарушенията е с пъти по-висока от индикаторите у нас. Дори откакто са натъкмени.

Огромен бюджет, неприятно ръководство на средствата, несръчност, демотивация измежду персоналния състав, взаимозависимост от политико-мафиотски кръгове, неуважение правата на жителите, корупция. Пясъчна цитадела, която един ден ще бъде пометена от първата надигнала се вълна.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР