МВР стартира обществена поръчка за 15 високоскоростни коли. Изискването е

...
МВР стартира обществена поръчка за 15 високоскоростни коли. Изискването е
Коментари Харесай

Има ли нужда полицията от нови коли за 320 000 лева?

МВР започва социална поръчка за 15 високоскоростни коли. Изискването е да са мощни най-малко 250 конски сили. Новите коли ще дебнат за джигити по автомагистралите и първокласните пътища у нас.
Край на незаконните гонки и джигитите по първокласните пътища у нас. Това се заканват от „ Пътна полиция ”, които желаят 15 нови, бързи, немаркирани коли.
„ Те ще би трябвало да бъдат с 4х4 система, която ще е за задвижване на колелата. Също по този начин минималните условия, които са като критерии, те би трябвало да са най-малко 250 конски сили ”, изясни контрольор Мирослав Василев от ГДНП пред Нова телевизия.
За покупката на колите са отпуснати над 2,5 милиона лв.. В сумата влизало и оборудването.
„ Освен камери за скоростните режими, същите коли ще бъдат оборудвани с таблети, с мобилни принтери, със съответните информационни средства за връзка ”, съобщи Василев.
Държавната организация по сигурност на придвижването е " за " закупуването на новите коли, прецизираха от институцията за Нова телевизия. Критериите, на които те би трябвало да дават отговор обаче, били прекомерно високи за отпуснатата сума. „ Бих се радвал на всеки един от сътрудниците да може да употребява такива коли, типични за арабските страни. Но може би се доближаваме до сътрудниците от Германия, от Австрия ”, споделя Василев.
Новите полицейски коли ще имат аудио и видеозапис, с цел да се избегнат всевъзможни подозрения за корупция. Камерите щели да връщат клип обратно, с цел да потвърдят осъщественото нарушаванията на джигитите.
„ Съществува поговорката, че задачата оправдава средствата. В този случаи задачата не оправдава средствата. Ако беше изработен разбор какъв брой автомобила в страната биха могли да развиват такава скорост, тъй като Министерство на вътрешните работи има такава статистика, и какъв брой от притежателите - къде се намират, ще стане ясно дали има потребност от закупуването на такива коли. Трябва да разберем кое убива повече - най-лошите пътища в Европа, най-лошата организация на придвижване на Стария континент или скоростта ”. Така Йонко Иванов от Съюзa на преподавателите по авто-мото подготовка разяснява концепцията за закупуването на 15 високоскоростни автомобила.
„ От тези коли няма смисъл. Нека кажем, че съгласно статистиката на „ Пътна полиция ”, в резултат на превишена скорост е умрял единствено 1 човек. Купуваме 15 автомобила защо? Никой не споделя каква е повода, с цел да ги купим. Притеснява ме и цената. В провинцията към момента се употребяват немските коли, които са на по над 20 година Новите са най-вече в София. За тази цена, която ще се даде, могат да се закупят 160 нови автомобила. Дали по този начин контролът няма да е по-добър? ”, добави Христо Радков от Българско обединяване на водачите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР