МВР ще съхранява предадените на КПП-тата декларации до до края

...
МВР ще съхранява предадените на КПП-тата декларации до до края
Коментари Харесай

МВР ще съхранява предадените на КПП-тата декларации до края на противоепидемичните мерки

МВР ще съхранява предадените на КПП-тата заявления до до края на противоепидемичните ограничения, а когато документът е доказателство по формирано досъдебно произвеждане, то той ще се пази до привършване на правосъдния развой. Това съобщи през днешния ден министърът на вътрешните работи Младен Маринов, представен от БГНЕС.

По думите му четири държавни институции ревизират декларациите, с които се влиза или излиза от регионалните градове. Това са Националната организация по приходите, Националният застрахователен институт, Агенцията по заетостта и Изпълнителната организация „ Главната ревизия по труда “.
По работа, естествено: Засилен трафик към морските курорти Все отново не се чака скупчване като по Великден
Ресорният министър посочи, че персоналните данни в документите се обработват само за задачите на Закона за изключителното състояние, а събраните заявления се съхраняват в районните ръководства на Министерство на вътрешните работи, на чиято територия са построени КПП-тата.

Снимка: btvnovinite.bg

Той беше безапелационен, че достъпът до декларациите е стеснен до избран кръг лица при съблюдаване на правилото „ нужда да знае “ и конфиденциалност. От Инспекцията по труда към този момент откриха несъответствия в подадените по КПП-тата заявления. Всички несъответствия в декларациите се предават на прокуратурата.
Отхлабване на ограниченията: Махат КПП-тата на Гергьовден, заведенията - единствено навън Всичките ограничения са в интерес на здравето и душeвността на хората, съобщи Борисов
По данни на Столична дирекция на вътрешните работи от общо 55 хиляди тествани заявления, в 3400 са открити несъответствия, при които хората са показали, че отиват на работа, а нямат трудов контракт. В тях 466 от деклараторите даже са регистрирани в Бюрата по труда.

До момента по данни на Министерство на вътрешните работи са формирани над 200 досъдебни производства за изтъкване на погрешни данни в декларациите. Очаква се КПП-тата в регионалните градове да бъдат анулирани след 6 май.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР