МВР ще продължи активното си партньорство с всички организации, посветили се на

...
МВР ще продължи активното си
партньорство с всички организации,
посветили се на
Коментари Харесай

Министър Маринов: Общата ни цел е по-сигурни пътища и по-малко жертви

МВР ще продължи дейното си партньорство с всички организации, посветили се на битката с пътния травматизъм

Темата, която поставяте на форума, е изключително значима. Тя визира всички нас - държавни институции, неправителствени и бизнес организации, цялото общество, бих споделил, че тематиката е обвързвана и с националната сигурност, защото опазването на живота на хората е именно част от нея, сподели в приветственото си слово към участниците в конференцията министър Младен Маринов. Той благодари на СБА за напъните, които организацията полага и за включването й в дебата за безопасност на придвижването. Изследването на процесите и анализът са ключови инструменти за построяването на правилна стратегия и решения, посредством които да се постигне и мечтаният резултат. Безспорно зад пътната сигурност стоят редица фактори, само че основният от тях е нашето поведение, акцентира още вътрешният министър. В този смисъл той отдаде заслуженото на извършената от СБА анкета, тъй като изводите от нея показват независимия взор на жителите.

Усилията, които Министерство на вътрешните работи поставя, не са без резултат, без значение, че към момента България е в отрицателната ранглиста по повод на тежките пътнотранспортни катастрофи. Това ни демонстрира, че вървим в правилната посока, добави още вътрешният министър. Той удостовери, че в тези старания Министерство на вътрешните работи си партнира с всички организации, посветили се на битката с пътния травматизъм в постигането на общата цел – по –сигурни пътища и по-малко жертви.

Участниците във форума бяха поздравени от Жан Тод, Президент на Международната автомобилна асоциация, който прикани към още по-тясно съдействие и отдаденост на идеята.

Председателят на СБА инж. Емил Панчев представи забавни обстоятелства от проведената анкета с над 6000 техни членове, клиенти и клиенти. 80 % от проучваните показват като допустимо решение на казуса засилен надзор на пътя и увеличение на глобите към нарушителите. Той заяви, че 388 е цифрата, до което минимум би трябвало да сведем броя на починалите при пътнотранспортни произшествия до 2021 година В рамките на проявата началникът на отдел „ Пътна полиция “ комисар Росен Рапчев представи подробна презентация за пътната обстановка и подхванатите от Министерство на вътрешните работи стъпки в отговор на постигането на общата цел – намаляване на пътния травматизъм.

На проявата участваха шефът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, председателят на ИААА Бойко Рановски, заместник-министри и ръководни служители на министерства, представители на неправителствени организации, ангажирани с тематиката за пътна сигурност.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР