МВР ще подпомогне финансово действащите служители на Гранична полиция“ Живко

...
МВР ще подпомогне финансово действащите служители на Гранична полиция“ Живко
Коментари Харесай

След среща в МВР: Обвинените гранични полицаи ще получат финансова помощ

МВР ще подкрепи финансово настоящите чиновници на " Гранична полиция “ Живко Петков и Николай Костов за образуване на отбраната в Турция. Главна дирекция " Гранична полиция “ има подготвеност да инициира благотворителна акция измежду чиновниците на Министерство на вътрешните работи, а при нужда ще се търсят и други благоприятни условия за набиране на средства.

Това стана ясно след среща в Министерство на вътрешните работи, в която взеха присъединяване министър Маринов, народните представители от ГЕРБ Димитър Бойчев и Диана Саватева, шефът на Главна дирекция " Гранична полиция “ основен комисар Светлан Кичиков и началникът на кабинета на министъра Михаил Златанов. На срещата участваха и четиримата гранични служители на реда Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков, упрекнати в това, че са простреляли турски нарушител, навлязъл в български териториални води край Резово на 17 април 2008 година. Срещата е взаимна самодейност сред народните представители от ГЕРБ-Бургас и управлението на Министерство на вътрешните работи.

" С сътрудниците ми сме еднодушни, че това е методът да се търси сполучлив излаз от проблема с подсъдимите в Турция български жители, продължаващ към този момент 10 години. Не изискуем на граничарите просто поддръжка на думи, значимо е да покажем съпричастност и за организацията и логистиката на отбраната, която им следва “, разясниха бургаските депутати по време на диалога си с граничните служители на реда и представителите на институцията.

" Имаме напълно неотдавнашен, сходен образец с българския жител Желяз Андреев. Той демонстрира, че безапелационната позиция на институциите води до позитивни резултати, когато сме на страната на правото “, разясни министър Маринов.

През последните седмици бяха извършени и други срещи и полемики с ангажирани по случая институции. Последната бе в Министерство на външните работи сред заместник-министрите Тодор Стоянов и Георг Георгиев и депутатите Ивелина Василева и Диана Саватева.

Следващото съвещание по делото за осъществяване на правосъдната поръчка от Турция в Районния съд в Бургас е планувано за 9 ноември.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР