МВР ще извършва проверки декларациите, които се събират по контролно-пропусквателните

...
МВР ще извършва проверки декларациите, които се събират по контролно-пропусквателните
Коментари Харесай

Мобилизират целия състав на МВР по празниците! В София ще бъдат предприети мерки в определени квартали

МВР ще прави инспекции декларациите, които се събират по контролно-пропусквателните пунктове. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов на брифинг. Част от документите ще бъдат оценени от чиновници, които имат право да управляват персонални данни.

" Там, където е подадена погрешна информация, ще се търси отговорност  ", оповести Маринов. Министърът разяснява и резултатите от бързите проби за съществуване на антитела на униформените по пунктовете. Според него тези, които работят на открито и носят защитни дрехи са по-защитени от тези, които обслужват жители в затворени пространства. 

Във връзка с наближаващия Великден, Маринов показа, че най-голямото му безпокойство по отношение на идните празници възможното скупчване на хора, които желаят да честват на маса.

" Аз персонално считам, че сега създаваме едни прецизни ограничения, само че в това време се чудим по какъв начин да угодим на хората ", разяснява той. И напомни, че едно от първите огнища на заболяването у нас е зародило точно след фамилно събиране. 

Служителите на полиция, пожарна и жандармерия ще бъдат напълно мобилизирани по време на празниците. Спрени са отпуските и почивките за Великден. 

В София ще бъдат подхванати ограничения в избрани квартали. Въпреки че не уточни съответни образци, Младенов даде да се разбере, че нарушения и липса на дисциплинираност се следят в етническите махали.

" Имаме проблем с избрани общности от българското общество - по-недисциплинирани са. Разпоредил съм особено за София да се подхващат ограничения в кварталите, в които се следи нарушение на ограниченията. Ангажирал съм целия разполагаем състав на жандармерията в тези квартали ", заяви Маринов. Той посочи, че се касае за голям брой хора и не трябва да се прибягва до приложимост на физическа мощ. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР