МВР ще изгради повече пропусквателни пунктове, където полицията ще проверява

...
МВР ще изгради повече пропусквателни пунктове, където полицията ще проверява
Коментари Харесай

МВР ще изгради повече пропусквателни пунктове за утрешния протест

МВР ще построи повече пропусквателни пунктове, където полицията ще ревизира багажа на стачкуващите на планувания за 10 септември антиправителствен митинг. Това оповестиха на брифинг от Столична дирекция на вътрешните работи.

"На 10 септември ще се проведат няколко мероприятия от протестен темперамент – два регламентирани митинга и един нерегламентиран, проведен през обществените мрежи. Всички те се провеждат в "Триъгълника на властта ", уточни Радослав Стойнев, шеф на отдел „ Охранителна полиция “ в Столична дирекция на вътрешните работи.

Полицията ще обезпечи зоните за сигурност на институциите за гарантиране естественото им действие. Ще бъдат построени контролни пунктове за наблюдаване и инспекция на лица. При нужда ще бъдат проверявани обемисти багажи и лица със подозрително държание за носене на неразрешени предмети.

На брифинга беше очебийно, че не е търсена помощта на частни охранителни компании за поддържане на реда.

На момента ще се реши дали да бъдат претърсени палатките в региона на площад "Независимост ". След предходния сходен митинг от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че в тях са укривани пиратки и самоделни бомбички.

От Столичната дирекция на вътрешните работи подсетиха, че в такива мероприятия не могат да вземат участие жители, които носят оръжие или други предмети, които могат да застрашат живота и здравето на хората или да се употребяват за причиняването на материални вреди. Няма да се позволяват лица, които са в явно нетрезво положение или такива, които са маскирани за да се затрудни тяхното различаване.

От Столична дирекция на вътрешните работи молиха жителите, които ще отидат на митинга, да не се поддават на провокации.

В четвъртък следва да се организира акцията "Велико национално въстание II ". Началото на демонстрацията е планувано за 8 часа. Първото издание на митинга беше на 2 септември. Тогава се стигна до конфликти сред протестиращи и полиция. Имаше голям брой арестувани, както и ранени.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР