МВР ще даде известен толеранс на водачите на автомобили, които

...
МВР ще даде известен толеранс на водачите на автомобили, които
Коментари Харесай

МВР ще даде няколко дни толеранс на шофьорите с полица в Олимпик

МВР ще даде прочут толеранс на водачите на коли, които имат застраховка към сдружение " Олимпик ", чийто лиценз беше лишен. Това съобщи основен контрольор Росен Рапчев от отдел " Пътна полиция ", представен от БНР.

" Реално видяно в първите дни няма да глобяваме, а единствено ще предизвестяваме водачите. Ако ни дават лавица на " Олимпик ", в първите няколко дни ще им дадем опция да ги предупредим да си сключат незабавно застраховка и по-късно ще стартираме да ги глобяваме ", изясни Рапчев.

Над 200 хиляди притежатели на коли, клиенти на българския клон на кипърската застрахователната компания, от петък нямат годни застраховки " Гражданска отговорност " и би трябвало да сключат нови полици.

Клиентите на компанията към този момент могат да подписват застраховки с различен осигурител.

Темата разясниха в студиото на Bulgaria ON AIR представителят на Българското обединяване на водачите Христо Радков и застрахователният брокер Васимир Радулов.

" От 00:00 ч. на 18 август клиентите на " Олимпик " няма да имат годни застраховки ", заяви Васимир Радулов.

Според Христо Радков дейностите на Комисията по финансов контрол са неразумни. " Знае се още от май месец, само че никой не е спрял българските водачи да си подписват застраховките там. Защо никой не е подхванал дейности “, попита представителят на Българското обединяване на водачите.

По думите му, в случай че сме застраховани в една компания, не можем да създадем същата застраховка в друга компания, тъй като фондът е „ заключен “. Той изясни, че през 2005-2007 година застрахователите са имали мощно лоби в Народното събрание, по тази причина сега има високи наказания към водачите без застраховки.

" Може да бъде отнета книжката и автомобилът да се спре от придвижване ", предизвести Радков.

Васимир Радулов посъветва да не залагаме постоянно на най-ниската цена. " Знаем, че " Гражданската отговорност " е наложителна, не търсим качество, само че като клиенти също имаме отговорност. Такива неща се случват освен в България. Всеки собственик на лавица би трябвало да следи за нейната годност ", сподели още Радулов и предизвести, че тематиката е с необятни обществени последици.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР