МВР шефът: Признавам една слабостРецидивистът Борис Иванов, наричан още Басри,

...
МВР шефът: Признавам една слабостРецидивистът Борис Иванов, наричан още Басри,
Коментари Харесай

Издирват беглеца Басри с хеликоптер

Министерство на вътрешните работи шефът: Признавам една уязвимост

Рецидивистът Борис Иванов, именуван още Басри, който избяга в четвъртък от външен обект, е бил преследван от трима пандизчии, които пробвали да го върнат. Това се вижда ясно на запис от охранителни камери. Първоначално се появи версията, че клипът демонстрира Басри и негов съизвършител, само че по-късно стана ясно, че сниманите на клипа са негови съкилийници, които го гонят.

Както писа “Труд ”, 48-годишният Борис Иванов с татуировка на врата “се отклони ” от работа в млекокомбинат край Ловеч. Той излежава 13-годишна присъда за серия блудства и обири от 2011 година, а преди 20-ина дни го преместили в общежитие на лек режим.

Предполага се, че автомобил е чакал пандизчията покрай основния път Ловеч-Троян. Не е изключено също бягството да е било авансово квалифицирано, което понижава възможностите на ченгетата да открият Басри.

Цял ден през вчерашния ден униформени спираха и ревизираха коли край Ловеч и Добрич, както и във Варна, където даже предизивкаха запушване на Аспарухов мост. В издирването бе включен и хеликоптер, само че без резултат.
 Проверките на полицията в търсене на беглеца Борис Иванов - Басри (на дребната снимка) провокираха тапи по Аспаруховия мост във Варна. Снимка Булфото Проверките на полицията в търсене на беглеца Борис Иванов – Басри (на дребната снимка) провокираха тапи по Аспаруховия мост във Варна. Снимка Булфото
Вътрешният министър Валентин Радев изясни в Народното събрание, че служителят на компанията, който направлявал пандизчиите на обекта, не е бил там по време на бягството. Пред депутати той призна, че има пропуски в тази ситуация, които са в оценката на управлението на пандиза. “За жал, това е пропуск. Ето, признавам една уязвимост, която сме открили още по случая с Владимир Пелов ”, добави Радев. Той обаче увери, че при сходни “отклонения ” от работа, всички пандизчии са залавяни.

В момента към 2 000 пандизчии имат право да живеят в общежитие от открит вид и да работят, заяви правосъдният министър Цецка Цачева. Тя бе безапелационна, че всички процедури по преместването на Басри на лек режим и обезпечаването на работа за него са спазени. Цачева добави, че рецидивистът към този момент е излежал по-голямата част от присъдата си и рано или късно ще се върне в обществото.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР