МВР се закани със засилени проверки на пътя заради абитуриентските

...
МВР се закани със засилени проверки на пътя заради абитуриентските
Коментари Харесай

МВР обяви засилени проверки на пътя заради абитуриентските балове

Министерство на вътрешните работи се закани със засилени инспекции на пътя поради абитуриентските балове. “Проведени са срещи с шефовете на учебните заведения, конкретизирани са адреси, направления за придвижване на зрелостниците, основана е организация и в случай, че зрелостниците честват отвън обитаемоте места, където учат ”. Това съобщи Венцислав Велинов от “Охранителна полиция ”, представен от БГНЕС.  “Към момента всички регионални дирекции са ангажирани, екипите от Пътна и Охранителна полиция са ангажирани също за застраховане на сигурността по време на баловете ”, сподели още Велинов. 

Мария Ботева от “Пътна полиция ” разгласи, че всичко, което е направено по време на обезпечаване на сигурността по време на абитуриентските балове, е обвързвано с управление на придвижването както в обитаемоте, по този начин и в отвън обитаемоте места, след което посочи, че с изключение на надзор при зрелостниците, то и подобен ще има и при многото екскурзии, които протичат в страната сега.

“Всичко това е ангажимент на полицията и ние сме основали оптималната организация, с цел да може екипите на Пътна, Охранителна полиция и всички, които имат пълномощия да реализират надзор по закона за придвижване по пътищата, да обезпечат сигурността на жителите ”, акцентира още Мария Ботева, след което означи, че надзор ще бъде сбъднат освен на празнуващите, само че и на не празнуващите. “Нарушение е, когато се демонстрираме отвън колата по време на придвижване, когато се надвишават допустимите места в колите. Между 20 и 50 лева съгласно това какво е нарушаването ще бъдат и глобите ”, разясни още тя, след което напомни, че би трябвало да се употребяват предпазни колани както в колите, по този начин и в рейсовете и микробусите по време на екскурзиите.

“Нека и родителите да проведат една другарска сказка със своите родители, че животът е по-голям от всичко останало, че би следвало да бъдат в транспортните средства в обикновено положение и да не трансформират улиците в рискови места както за себе си, по този начин и за останалите жители ”, прикани служителят на Пътна полиция.

Мария Ботева сподели, че за предходната година са настъпили 6 ПТП-та с транспортни средства, карани от зрелостници, като от тях 3 са на територията на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи Силистра, а останалите във Варна, Видин и Хасково. “От тях ранените са четири индивида, от които трима зрелостници. През предходната година са взети повече от 570 ограничения от органите на Министерство на вътрешните работи като в 145 от случаите са формирани протоколи за полицейско предизвестие за нарушение на публичния ред от страна на нарушителите зрелостници, формирани са повече от 70 акта и повече от 170 фиша на зрелостници ”, напомни Мария Ботева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР