МВР се похвали с добър резултат в борбата си с

...
МВР се похвали с добър резултат в борбата си с
Коментари Харесай

МВР залавя нови дроги в магазини за е-цигари

МВР се похвали с добър резултат в битката си с разпространяването на нови наркотични субстанции (hhc) в магазини за електронни цигари.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров изясни на брифинг пред публицисти, че вследствие на няколко профилирани полицейски интервенции на ГДБОП на територията на София и Костинброд са арестувани пет души, ограниченията им са за 72 часа. От през вчерашния ден още веднъж след спецоперация е арестувана незаконна група, разпространяваща нови аналози опиати (hhc) в над 1 000 търговски обекта за електронни цигари.

Повече детайлности за незаконната група даде шефът на Главна дирекция " Национална полиция " Атанас Илков.
 ГДБОП търси опиати в завод за пелети край Симитли
ГДБОП търси опиати в завод за пелети край Симитли

На място са пристигнали също екипи на Изпълнителната организация по горите

Той посочи, че при полицейската интервенция от през вчерашния ден са открити наркотични субстанции в 1032 търговски обекта за електронни цигари, а количествата конфискувани наркотичните субстанции (нов hhc) са 5670. Аналозите на наркотични субстанции ще бъдат обект на инспекция. Образуваните досъдебни производства са 13, има и регистрирани 37 инспекции. Задържани са и 11 души.

Стефан Бакалов от Агенция Митници съобщи, че е доста значимо институциите да реагират навреме, когато се появи ново наркотично вещество. Действията ни са ефикасни и ще продължим с работата в тази тенденция, увери Бакалов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР