МВР разпространи снимки и видео от специализираната полицейска операция в

...
МВР разпространи снимки и видео от специализираната полицейска операция в
Коментари Харесай

МВР показа ВИДЕО с имането на Божков и определи акцията като най-мащабната


Министерство на вътрешните работи популяризира фотоси и видео от профилираната полицейска интервенция в София, при която бяха тествани парцелите на предприемача Васил Божков поради формираното досъдебно произвеждане в Спецпрокуратура.



“Това е най-мащабната интервенция, провеждана на територията на страната ни. Постигнат е извънреден синхрон сред институциите ”, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

След интервенциите от сряда са повдигнати обвинявания на петима души. Четирима от тях били отвън страната. Петият обвинен е някогашният началник на Комисията по хазарта Огнемир Митев.

Сред упрекнатите е и посоченият за началник на проведена незаконна група Васил Божков. Според прокуратурата тя е работила от 2014 година в цяла България и е основана с користна цел – насила, изнудване, длъжностни закононарушения и пране на пари. От населяваното от Божков жилище са конфискувани голям брой картини, а от
казино, също негова благосъстоятелност – огромна сума пари.

В хода на следствието са разпитани доста хора, които свидетелстват за незаконната активност на групата. Има данни, че ръководителят е предложил по 10 000 лева дневно на чиновник от Комисията по
хазарта, с цел да внесе оферти за лишаване на лицензи на съперници сдружения. За всичко това са известени КПКОНПИ, Национална агенция за приходите и Министерството на финансите, оповестяват още от Министерство на вътрешните работи.

Установява се дали са действителни всички облаги от лотарийните игри и дали сумите са изплащани. “От осъществените инспекции на АДФИ се открива, че е налице нарушаване на закона и неупражняване на ефикасен надзор от страна на Комисията по
хазарта, вследствие на което в държавния бюджет не са постъпили повече от половин милиард лв. ”, оповестяват още от полицията. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР