МВР разкри невероятната мистерия с ало-терористите Наталия и Виктор, които

...
МВР разкри невероятната мистерия с ало-терористите Наталия и Виктор, които
Коментари Харесай

Разкриха ало-терора: Наталия и Виктор продават масажори. МВР: Не е престъпление!

МВР разкри невероятната тайнственост с ало-терористите Наталия и Виктор, които подлудиха цяла България със звъненето си. „ Проверката сподели, че позвъняванията са от компания за онлайн маркетинг, която преди е продавала масажори “, споделиха от силовото ведомство, представени от „ Телеграф “.
От полицията допълниха, че позвъняването на чатбота с въпроса „ От кой град си “ не е закононарушение и по тази причина не се води следствие за Наталия и Виктор, а единствено инспекция. До момента в дирекция „ Киберсигурност “ има 10 информации единствено за женския глас, само че в тях хората споделят, че не са им желани персонални данни. Въпреки това споделят, че имат опасения по отношение на позвъняванията.
Опасност
„ Няма предмет на закононарушение в позвъняването. Би имало, в случай че хората биват принуждавани да си дават персонални данни като ЕГН, три имена, прецизен адрес, номер на банкова сметка и така нататък Не ги предоставяйте на никого изключително по телефона “, приканиха от Министерство на вътрешните работи.
Масово в обществените мрежи пък жители се жалят, че от един ден е почнал да им звъни и мъжки глас, който се показва за Виктор. Въпросът още веднъж е един – „ от кой град си “. Предполага се, че до момента в който чатботът пробва да завърже диалог, слуша и човек.
Ако мъжът или дамата от другата страна на слушалката се окажат по-разговорливи, към този момент продавачът пробва да ги зариби да си купят масажор. Основно обаче уредът се предложил на по-възрастни хора, които страдат от болки в гърба, врата и други елементи на тялото.
Проверката на Министерство на вътрешните работи е посочила още, че въпросната маркетингова компания, която разполага със софтуера за звънене, и преди е правила сходни акции.
Затваряне
Полицията прикани още хората да бъдат бдителни, тъй като не е изключено ало-измамници да решат да употребяват Виктор и Наталия, с цел да им вземат парите. „ Те са доста изобретателни и от всяко съвременно нещо пробват да изкарат пари. Все отново приказваме за телефонни измамници “, допълниха от ведомството.
Ало-терорът от Наталия стартира преди няколко месеца и под ударите й попаднаха стотици хиляди българи, в това число шефове от Министерство на вътрешните работи, сегашни и някогашни министри и известни лица от шоубизнеса.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР