МВР работи по всички версии за пожара в Дунарит, но

...
МВР работи по всички версии за пожара в Дунарит, но
Коментари Харесай

Маринов: Полфрийман има 2 забрани да напуска България

МВР работи по всички версии за пожара в " Дунарит ", само че най-вероятно е техническа нередовност

Забраните на прокуратурата на австралийския жител Полфрийман за овакантяване на страната са две - по отношение на досъдебното произвеждане и по отношение на изтърпяване на наказването " Лишаване от независимост ". Това изясни в Плевен в отговор на журналистически въпрос вътрешният министър Младен Маринов през днешния ден.

Той посочи, че това, което се случва във връзка с правосъдния развой не е от компетентността на Министерство на вътрешните работи, съобщи Българска телеграфна агенция.

" В момента австралийският жител Полфрийман се намира в дома на дирекция " Миграция " в Бусманци, защото във връзка с него шефът на Дирекция " Миграция " е издал заповед за насилствена мярка експулсиране от страната, която е в развой. Допълнително във връзка с въпросния жител на Австралия има две забрани, наложени от прокуратурата, за овакантяване на Република България, тъй че когато всичките условия бъдат изпълнени ние ще приключим и с тази мярка за експулсиране на лицето ", акцентира министърът. Той добави, че във вчерашния ден са получили призовка от Върховния касационен съд, която би трябвало в днешния ден да бъде връчена на австралийския жител Полфрийман за явяването му на съвещанието, което е планувано за 23 октомври.

До момента до който има такива забрани няма по какъв начин да довършим процедурата за експулсиране, сподели министър Младен Маринов.

Работим по всички версии, само че това което досега имаме като информация, най-вероятно е техническа нередовност, изясни той.

Мога да успокоя хората на този стадий, тъй като през вчерашния ден беше в действителност сериозна обстановката при пораждане на самия пожар, посочи той.

" Към днешния ден можем да кажем, че пожарът е овладян, нямаме тлеещи огнища. Но обстановката изисква да изчакаме несъмнено време, с оглед сигурността на чиновниците, които ще работят на терен, с цел да продължим с дейностите. Към момента се организират мероприятия с служащи, които са били вътре, с цел да забележим каква е повода. Към момента работим по версия за техническа нередовност, като другите версии не са изключени. Докато не се направи оглед на място, не можем да бъдем безапелационни ", разяснява министър Маринов.

По думите му регионът продължава да бъде под контрола на полицията, прави се наново обливане с вода. Вчера основен комисар Николов е бил на място, а министърът е разговарял с регионалния шеф.

" Там всичко беше осъществено, както би трябвало в такива обстановки, на първо място, с цел да се отбрани живота и здравето на популацията. Бяха евакуирани избрани квартали, защото имаше заплаха от разширение зоната на пожара, наоколо имаше и взривни материали, които в действителност бяха рискови, само че всичко завърши обикновено. Надяваме се по този начин да продължи ", сподели още министърът. В момента нямаме бърза работа - тя беше до момента в който бяха изведени хората от рисковата зона и локализираме, добави министърът в отговор на въпрос по кое време ще се влезе в мястото на случая.

Той е в Плевен във връзка националното съревнование " Пътен служител на реда на годината - 2019 ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР