МВР пусна препоръки какво да правят гражданите в условията на

...
МВР пусна препоръки какво да правят гражданите в условията на
Коментари Харесай

МВР предупреждава: Бъдете бдителни и подозрителни

Министерство на вътрешните работи пусна рекомендации какво да вършат жителите в изискванията на изключително състояние. Те включват предизвестие да не се дават пари на непознати, да не се има вяра на анонимни телефонни позвънявания и да се внимава при покупката на медикаменти или дезинфектанти от неразбираем източник. Освен това Министерство на вътрешните работи желае жителите да подават сигнали, в случай че попаднат на спекулативно повишени цени на разнообразни артикули. Препоръките бяха оповестени малко откакто основният прокурор Иван Гешев разгласи, че приоритет за прокуратурата става спекулата в условия на рецесия. Пълният текст на Министерство на вътрешните работи:

Поставени в изискванията на изключително състояние хората са склонни да работят преждевременно, под въздействие на мощни страсти. Същевременно, тази обстановка е " добра среда " за насърчаване на незаконни планове.

Министерство на вътрешните работи извежда съществени насоки към жителите, за да се предпазят от нежелани незаконни похищения.

ОСНОВНО ПРАВИЛО – постоянно проверявайте достоверността на информацията, която може да се окаже заблуждаваща и употребена за осъществяване на закононарушение. Сигнализирайте на телефон 112. Не давайте пари на непознати по никакъв мотив!

ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ СОБСТВЕНОСТТА НА ГРАЖДАНИТЕ:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР