МВР публикува неизлъчвани кадри от акцията на Криминална полиция, при

...
МВР публикува неизлъчвани кадри от акцията на Криминална полиция, при
Коментари Харесай

МВР разпространи ексклузивни кадри от акцията в Пловдивско, след която бивш хазартен бос се озова с белезници

МВР разгласява неизлъчвани фрагменти от акцията на Криминална полиция, при която бе разкрита голяма оранжерия за развъждане на марихуана в някогашна фабрика в село Скутаре. В две големи халета, оборудвани със специфични ултравиолетови лампи и капково напояване, са отглеждани над 200 растения.  Полицаите са блъснали оранжерията, малко преди марихуана да бъде обрана. Разсадът бил импорт от Холандия.
Бившият хазартен необут Георги Димов – Макаото е арестуван при акцията, като през днешния ден прокуратурата му повдигна обвинявания.
Обвиненията има и против още трима, ангажирани с производството на „ тревата”.

На четиримата са повдигнати обвинявания за осъществени в съучастничество закононарушения, като следва:
- за развъждане в землището на с. Скутаре, обл. Пловдивска, на 286 растения от рода на конопа /марихуана/ - закононарушение по член 354 в, ал.1, вр. член 20, ал.2 /респ. ал.4/ от Наказателен кодекс
- за държане, за разпространяване, в землището на с. Скутаре, обл. Пловдивска, на над 400 грама марихуана – закононарушение по член 354 а, ал.1, вр. член 20, ал.2 /респ. ал.4/ от Наказателен кодекс

Установено е, че двама от обвинените са работили като причинители, а другите двама, като помагачи, като съгласно тези им функции са им повдигнати и описаните обвинявания.

Спрямо Георги Димов е повдигнато и обвиняване за държане, за разпространяване, на територията на гр. Пловдив, на още близо 320 гр. марихуана – закононарушение по член 354 а, ал.1 от Наказателен кодекс.
Всеки един от обвинените е арестуван с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период от 72 часа, като следва да бъде импортирано искане в Окръжен съд – Пловдив за взимане по отношение на тях на мярка за неотклонение „ Задържане под стража”.

Най-тежкото наказване, всред плануваните от закона за закононарушенията, в които четиримата са упрекнати, е отнемане от независимост от 2 до 8 години и санкция от 5 000 до 20 000 лв..

Жоро Макаото бе притежател на две игрални зали в града, само че преди време се раздели и с двете поради насъбрани задължения.


Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР