МВР проверява Тити Папазов за участие в схема за пране

...
МВР проверява Тити Папазов за участие в схема за пране
Коментари Харесай

Тити Папазов се забърка с банков източвач

МВР ревизира Тити Папазов за присъединяване в скица за пране на пари. 

Повод за това е частния му бизнес, развиван редом с кариерата му като треньор по баскетбол и досегашен началник на футболния клуб „ Левски “. 

Често пъти Тити Папазов се пъчи пред медиите, че изкарва положителни пари от строителство, дружно с известни предприемачи. Той обаче нито един път не е прецизирал какво тъкмо е построил.
За сметка на това не стопира да се хвали с раздадените заеми на сините, които ги избавят от банкрут. 

Пропуска да спомене за ползите си в транспорта на товари и търговия с вторични първични материали. С това се занимава една от компаниите му „ Трансгруп 67 “, която става и мотив за следствието за пране на пари. 

Според съмненията на криминалистите, активността на сдружението е фиктивна, а то бива употребявано за узаконяване на милиони, източени от банкови карти. Средствата биват обезпечени от съдружника на Тити Папазов – Димитър Маринов. Зад гърба си той към този момент има присъда за сходни действия. 

Интересна детайлност е, че Маринов притегля Тити Папазов за сътрудник тъкмо във времето, в което препирането на източените от банките пари е в разгара си. Според една от версиите на криминалистите, това е с цел да легализира заграбеното. За тази цел имал потребност от прочут човек, чието име не провокира подозрения. Тити е съвършен за тази роля. С честите си сълзливи изявленията по всички медии, той безпроблемно може да се разгласи за жертва на полицейски тормоз, а ченгетата, разрешили си да ровят към компанията му като нищо най-после да си изпатят. 

Подозренията обаче не са неоснователни. Той неведнъж е засичан да нарушава разпоредбите за придвижване по пътищата по всевъзможни способи, само че все пак досега книжката му не е отнемана нито един път от КАТ.

Димитър Маринов пък самичък по себе си е задоволителен мотив за полицейска инспекция. В края на 2012 година той бива задържан в границите на интернационалната полицейска интервенция „ Шок 2 “, в която вземат участие ГДБОП, Европол и италиански карабинери. 
При акцията е разрушена незаконна група, създавала копия на дебитни и кредитни карти, с които особено наети за задачата мулета по-късно теглят пари от банкомати в Западна Европа. 

Разплитането на незаконната скица стартира, откакто ченгетата залавят няколко от мулетата. Разследването демонстрира, че тарторите на бандата са българи. Става въпрос за над 80 души, всеки от които имал съответна задача и роля. След като задържат в Рим няколко от мулетата и директно ръководещите ги, карабинерите предават топката на ГДБОП. У нас стартира нова акция, при която антимафиотите арестуват още 47 индивида, включително и босовете на схемата. 

Биват разрушени две депа, в които били изготвяни подправените банкови карти. Едното е в пловдивското село Строево, а другото – в дома на съдружника на Тити Папазов – Димитър Маринов. На фона на откритото в дома му спецченгетата стигат до извода, че той е един от основните участници в бандата и към него биват насочвани голяма част от източените зад граница милиони евро от непознати банкови карти. 

Парите по този начин и не биват открити, само че съгласно оперативната информация, те са пренасочени към легални компании. Това кара сътрудниците на ГДБОП да се разровят из компаниите на Тити Папазов.
Запознати настояват, че няма резултати, поради извършен напън „ от горе “. Фирмата и до през днешния ден не е закрита, а с помощта на опънатия от горната страна чадър, Димитър Маринов отървава пандиза. 

След точещото се години наред следствие в България, Маринов подписва съглашение с прокуратурата. Признава виновността си и се отървава единствено с година и половина условно.
Източник: Уикенд



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР